Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Ετοιμάζει εξώδικο προς τα κανάλια

Σκληρό καθεστώς, που υποσκάπτει τα θεμέλια της δημοκρατίας, χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη χτεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του. Μια συνεδρίαση στην οποία συζητήθηκαν η διάταξη και η οργάνωση του ΔΗΚΚΙ ενόψει εκλογών και η διαδικασία κατάρτισης εκλογικών συνδυασμών του Κινήματος.

Ο Δ. Τσοβόλας στην ομιλία του κατηγόρησε «τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία, σε συνεργασία με τα μεγάλα εκδοτικά και οικονομικά συγκροτήματα, προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, με τα πλαστά πληρωμένα γκάλοπ, αλλά και με τον αποκλεισμό των μικρότερων κομμάτων από τη δυνατότητα διακίνησης των ιδεών και των θέσεών τους, κατά τρόπο προκλητικό, αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό». Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο Τομέας Νομικής Κάλυψης του ΔΗΚΚΙ ετοιμάζει εξώδικο εναντίον των κρατικών και μεγάλων ιδιωτικών καναλιών και θα ακολουθήσει τις απαραίτητες νομικές και πολιτικές κινήσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ τόνισε ότι αν εξασφαλίσει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ, από την επόμενη μέρα των εκλογών ο λαός θα πρέπει να περιμένει πιο σκληρή αντιαγροτική, αντεργατική, αντικοινωνική και αντιλαϊκή πολιτική, καθώς επίσης και κλείσιμο των εθνικών θεμάτων σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δε νομιμοποιείται να βάζει το ψευτοδίλημμα στο λαό, ότι αν ψηφιστεί το ΔΗΚΚΙ ή τα άλλα μικρά κόμματα θα έρθει στην εξουσία η ΝΔ, γιατί, όπως υποστήριξε: «Δεν ανταποκρίθηκε στο μακροχρόνιο αίτημα, του αγωνιζόμενου δημοκρατικού λαού, για καθιέρωση της γνήσιας απλής αναλογικής, ώστε να μπει μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η δεξιά, αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη πολιτική».

Στην καθιερωμένη του πλέον αναφορά... στο ΚΚΕ, είπε ότι «το ΔΗΚΚΙ θα δώσει τη μάχη μονόπλευρα και μονοσήμαντα κατά του νεοφιλελευθερισμού». Και συνέχισε: «Εμείς δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τις λαθεμένες αντιπαραθέσεις που κάνει η ηγεσία του ΚΚΕ και εν μέρει και του ΣΥΝ. Εμείς, στην πράξη θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε, ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να έχουν διαμορφωθεί οι όροι για τη συγκρότηση μιας γνήσια προοδευτικής κυβέρνησης», αφήνοντας, έτσι, πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ...

Αναφορικά με τη διαδικασία κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών, ο Δ. Τσοβόλας εισηγήθηκε τη συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, από τον πρόεδρο, την Πολιτική Γραμματεία, όλους τους υπεύθυνους των Τομέων της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, με τη συμμετοχή και των υπεύθυνων των Γραφείων της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, αλλά και απλών μελών ή φίλων του ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ