Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αθλητικές κυρώσεις στη Ρωσία

Κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και των αθλητικών της ομάδων που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις δρομολογούνται, στο φόντο της εισβολής στην Ουκρανία και της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, έκτακτη σύσκεψη για το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού του Champions League, που έχει οριστεί να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε η UEFA. Η σύσκεψη, που συγκλήθηκε με απόφαση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, θα διεξαχθεί στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης για την κλήρωση των ζευγαριών στη φάση των «16» σε Europa League και Confernce League.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας αναμένεται να αποφασίσουν την αλλαγή έδρας του τελικού, ενώ τα σενάρια θέλουν ως επικρατέστερο τόπο διεξαγωγής το στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Εκτακτη τηλεδιάσκεψη της Euroleague

Η Εuroleague συγκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, όπου στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι ρωσικές ομάδες, είτε όσον αφορά την έδρα των προγραμματισμένων αγώνων τους το επόμενο διάστημα είτε ακόμα και την τύχη τους στην ίδια τη διοργάνωση.

Είχαν προηγηθεί η άρνηση αρχικά της Μπαρτσελόνα να ταξιδέψει χτες στην Αγία Πετρούπολη για τον σημερινό αγώνα με τη Ζενίτ, επικαλούμενη και λόγους ασφαλείας λόγω της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και το αίτημα της Μπάγερν Μονάχου για αναβολή του προγραμματισμένου για χτες το βράδυ αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Γερμανία. Μάλιστα, για τον εν λόγω αγώνα το γερμανικό κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Euroleague είχε προαναγγείλει μποϊκοτάζ στη μετάδοση (σε περίπτωση που θα διεξαγόταν).

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας γνωστοποίησε πως αρνείται να αγωνιστεί κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ, ενώ κάλεσε και τις υπόλοιπες ομάδες να πράξουν το ίδιο.

Μουντιάλ - αγώνες μπαράζ

Εξάλλου, οι ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούν σε FIFA και UEFA ότι δεν θα ταξιδέψουν στη Ρωσία για τα μπαράζ του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022, ζητώντας αλλαγή έδρας.

Σημειώνεται πως οι τρεις χώρες βρίσκονται στο ίδιο μονοπάτι των μπαράζ για τα εναπομείναντα εισιτήρια πρόκρισης. Η Πολωνία έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στη Μόσχα για τον 1ο γύρο και οι Σουηδία και Τσεχία κοντράρονται στη Στοκχόλμη. Σε περίπτωση που η Ρωσία προκριθεί, ο τελικός είναι προγραμματισμένος επίσης στη «VTB Arena» της Μόσχας. Οι αγώνες έχει οριστεί να διεξαχθούν στα μέσα Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ