Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Να κατεδαφιστούν τα ετοιμόρροπα κτίρια

Ο τραγικός τρόπος με τον οποίο έχασε τη ζωή του φοιτητής 22 ετών την Κυριακή στη Λάρισα έφερε στην επιφάνεια την πλήρη ανυπαρξία οργανωμένου σχεδίου και ελέγχου των ετοιμόρροπων κτιρίων από το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάρισας,«σχεδόν έναν χρόνο μετά τον καταστροφικό διπλό σεισμό της 3ης Μάρτη και μετά τους ελέγχους της ΚΤΥΠ και της πολεοδομίας, δεκάδες κτίρια στον δήμο Λαρισαίων βρίσκονται ακόμη με κορδέλες και επί της ουσίας χωρίς επισκευή, αποτελώντας δυνητικά κίνδυνο για κάθε δημότη, είτε κατοικεί σ' αυτά είτε όχι. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το κυρίαρχο αφήγημα της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης, που το υιοθετεί και η δημοτική αρχή, έχει τραγικά αποτελέσματα για τον λαό και τη νεολαία της πόλης».

Σε αυτήν τη βάση, καλεί τους εργαζομένους και τον λαό της πόλης να διεκδικήσουν να γίνει άμεσα έλεγχος στατικότητας σε όλα τα ετοιμόρροπα κτίρια της πόλης και με ευθύνη του κράτους να υπάρξει σχεδιασμός άμεσης κατεδάφισής τους. Παράλληλα να ενισχυθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου με μόνιμο προσωπικό και μέσα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μαζικούς ελέγχους στα δημόσια και όχι μόνο κτίρια της πόλης. Να ολοκληρωθούν άμεσα οι κατεδαφίσεις των «κόκκινων» σπιτιών και επαγγελματικών χώρων και η απομάκρυνση των μπάζων, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Χτες, μέλη φοιτητικών συλλόγων άφησαν λουλούδια στο σημείο του ατυχήματος, ενώ το απόγευμα άνθρωποι κάθε ηλικίας πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ