Τρίτη 15 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Συναντήσεις της Γουίλιαμς με τους δύο πρωθυπουργούς

Η ρευστότητα των εξελίξεων στη Λιβύη συνεχίζεται μετά την ανάδειξη του Φάτχι Μπασάγα στη θέση του πρωθυπουργού από τη Βουλή που εδρεύει στο Τομπρούκ, παρά την άρνηση του «απερχόμενου» πρωθυπουργού Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά να αποχωρήσει από τη θέση του.

Την Κυριακή η Αμερικανίδα διπλωμάτης Στέφανι Γουίλιαμς, διορισμένη ειδική σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για τη Λιβύη, συναντήθηκε και με τους δύο, αποφεύγοντας να πάρει σαφή θέση υπέρ του ενός ή του άλλου. Επεσήμανε την ανάγκη για «ηρεμία», επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να διεξαχθούν «ελεύθερες και δίκαιες εκλογές (...) το συντομότερο δυνατόν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις, νωρίτερα, του γγ του ΟΗΕ Αντ. Γκουτέρες, ο οποίος - αποφεύγοντας να αναφερθεί στον έναν ή στον άλλον πρωθυπουργό - κάλεσε «όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να διαφυλάττουν τη σταθερότητα στη Λιβύη ως απόλυτη προτεραιότητα».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ