Τρίτη 15 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ «ALTEC»
Συνεχίζουν τον αγώνα για να αποδοθεί στον λαό

Νέα δράση την Κυριακή 20/2, οπότε θα «ζωγραφίζουν τα παιδιά»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/2 η σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής σωματείων, μαζικών φορέων και κατοίκων της Νέας Ιωνίας ενάντια στη μετατροπή του οικοπέδου της πρώην «Αltec» στην Αλσούπολη σε γκαράζ απορριμματοφόρων. Οι εκπρόσωποι των φορέων και οι κάτοικοι συζήτησαν τις εξελίξεις πάνω σε αυτό το ζήτημα, ύστερα και από τη μαζική κινητοποίησή τους την περασμένη Τετάρτη στο δημαρχείο Νέας Ιωνίας, και καθόρισαν τους επόμενους σταθμούς της δράσης τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», συγκέντρωσαν υπογραφές με αίτημα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, διεκδικώντας την καταψήφιση της μετεγκατάστασης. Ταυτόχρονα δόθηκε νέο αγωνιστικό ραντεβού για την Κυριακή 20 Φλεβάρη στις 12.00 στην είσοδο του οικοπέδου της «Altec», «για να ζωγραφίσουμε μαζί με τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και τη νεολαία της περιοχής μας πώς ονειρευόμαστε να γίνει ο χώρος», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Αποφασίστηκε ακόμα το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις απαιτώντας την απόδοση του χώρου στον λαό, για τις ανάγκες σε εκπαιδευτικά συγκροτήματα, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού και πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Ολοι συμφώνησαν ότι ο αγώνας θα έχει διάρκεια, μέχρι να αποδοθεί ο χώρος στον λαό της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συγκεντρώθηκαν 120 υπογραφές κατοίκων με αίτημα να συζητηθεί το θέμα αυτό στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Χτες το αίτημα κατατέθηκε στον πρόεδρο του ΔΣ και μέχρι αργά το βράδυ αναμενόταν να μπει ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης.

Το Συντονιστικό Σωματείων και μαζικών φορέων συγκροτείται από: Τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και πέριξ περιοχών, τον Σύλλογο Γυναικών Νέας Ιωνίας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 6ου Γυμνασίου, την Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, τον Σύλλογο Γονέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Νέας Ιωνίας, τον ΠΑΟ Αλσούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ