Τρίτη 15 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κινητοποίηση με αιχμή τα προβλήματα των σχολείων

Την Παρασκευή 18 Φλεβάρη στο υπουργείο Παιδείας

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας με αιχμή όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία, προχωρούν την Παρασκευή 18 Φλεβάρη, στις 12.30 το μεσημέρι, εκπαιδευτικά σωματεία και φορείς των γονιών από τον Πειραιά. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ενωση Γονέων Νίκαιας - Ρέντη και σχετικές αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας και η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Στο σχετικό κάλεσμά τους οι φορείς σημειώνουν:

«Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, που χρόνια τώρα, ως αποτέλεσμα των διαχρονικών ευθυνών όλων των κυβερνήσεων που επιλέγουν να μη στηρίξουν το δημόσιο σχολείο...

...τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ με τα παιδιά μας για τις αναγκαίες δραστηριότητες που, όμως, είναι εκτός σχολείου και επί πληρωμή.

...θυμώνουμε που τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες δεν έχουν στήριξη, η έγκαιρη διάγνωση βρίσκεται στον "αέρα".

...νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση που όπως όπως και χωρίς ούτε ένα ευρώ περισσότερο, στοιβάζει τα προνήπια - νήπια στα νηπιαγωγεία, ακόμα και σε κοντέινερ...

...αγανακτούμε με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών, κ.ά. στα σχολεία και με το ότι οι κυβερνήσεις αναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν - σε αρκετές περιπτώσεις - μαθήματα διαφορετικά από το αντικείμενο των σπουδών τους.

...αγχωνόμαστε με το νέο εξεταστικό στο Λύκειο που το κάνει πιο σκληρό, ανταγωνιστικό και γεμίζει άγχος τους εφήβους, για το οποίο μόνο τα φροντιστήρια πανηγυρίζουν.

...μπουχτίσαμε να ακούμε ότι "τα σχολεία λειτουργούν μια χαρά" μέσα στην πανδημία, ενώ το ένα παιδί νοσεί μετά το άλλο, λόγω των απαράδεκτων πρωτοκόλλων λειτουργίας.

...βλέπουμε τα παιδιά μας, πολλές φορές, να πηγαίνουν στα ίδια κτίρια που πηγαίναμε εμείς ως γονείς, χωρίς αυτά να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας και μαθητών μας.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να πάρουμε την υπόθεση της λειτουργίας των σχολείων των παιδιών μας και των μαθητών μας στα χέρια μας». Στη συνέχεια καλούν εκπαιδευτικούς και γονείς «να συναντηθούμε όλοι μαζί στον δρόμο της διεκδίκησης γι' αυτά που είναι αναγκαία και απαραίτητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ