Σάββατο 5 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 6 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων έξω από τα σύνορα

Οι στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας παρακολουθούμε με ανησυχία τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Ουκρανία, με την αντιπαράθεση και τις απειλές μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσίας που ολοένα αυξάνονται, ενώ ταυτόχρονα στην ευρύτερη περιοχή έχει μαζευτεί μεγάλος όγκος στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού και από τις δύο χώρες. Ολα αυτά μάλιστα τη στιγμή που οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση με διπλωματικό τρόπο σε αυτήν την επικίνδυνη όξυνση. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας της Βρετανίας σχετικά με έναν επικείμενο πρώτο βιομηχανικοποιημένο, ψηφιοποιημένο πόλεμο μεταξύ στρατών ανωτάτου επιπέδου, ενώ ταυτόχρονα ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «οι λύσεις που προτείνουν στο γραπτό κείμενό τους οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ δεν καλύπτουν τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ολα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχει βάλει τη χώρα μας σε επικίνδυνα μονοπάτια για τον λαό. Ειδικότερα, με βάση και αυτές τις εξελίξεις, παρέχοντας δισεκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, στέλνοντας ακόμα προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων για ξένα συμφέροντα, γεμίζοντας τη χώρα με ΝΑΤΟικές και αμερικανικές βάσεις, όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης, που δρομολογήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επεκτάθηκε ακόμα παραπέρα από τη σημερινή κυβέρνηση. Μία βάση που χρησιμοποιείται για την προώθηση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη, γεγονός που θέτει τη χώρα μας στόχο σε αντίπαλα κέντρα.

Κανένας εφησυχασμός, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και ο αναβαθμισμένος ρόλος της στην περιοχή δημιουργούν ασπίδα προστασίας.

Ας σκεφτούμε τι έλεγε η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό για τον αγωγό «East Med», που τάχα θα μας «αναβάθμιζε» στην ενεργειακή σκακιέρα και θα θωράκιζε τη χώρα μας απέναντι στην Τουρκία. Ειδικότερα που τώρα οι Αμερικανοί απέσυραν τη στήριξή τους από αυτό το έργο, με τη δικαιολογία της μη οικονομικής και εμπορικής βιωσιμότητας, καθώς και ότι το σχέδιο αυτό αποτελεί και «εστία εντάσεων στην περιοχή», φωτογραφίζοντας έτσι ως λόγο απόρριψής του τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, όπως και στην ευρύτερη περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελόριζου. Κάνοντας με αυτόν τον τρόπο πλάτες στην τουρκική προκλητικότητα στην Ανατ. Μεσόγειο, προσπαθώντας να αποσπάσουν την Τουρκία στο δικό τους στρατόπεδο, μακριά από τη ρωσική επιρροή.

Ταυτόχρονα, χρειάζεται να μας προβληματίσει τι είδους συμμαχία είναι αυτή του ΝΑΤΟ, που μια χώρα - σύμμαχος αγοράζει αεροσκάφη από μία άλλη χώρα - σύμμαχο για να προστατευθεί από την επιθετικότητα μιας τρίτης χώρας - συμμάχου!

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο λαός της χώρας μας δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τέτοιες συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ, αντίθετα πρέπει να δηλώσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του σε αυτά τα επικίνδυνα σχέδια.

Ταυτόχρονα, είναι ανάγκη να καταδικαστεί η αποστολή στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και εξοπλισμού, εκτός συνόρων. Να απαιτήσουμε να γυρίσουν άμεσα όσοι βρίσκονται εκτός συνόρων.

Απεμπλοκή εδώ και τώρα της χώρας από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις.

Καμία συμμετοχή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων για στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ.

Κανένας Ελληνας αξιωματικός και στρατιώτης εκτός συνόρων.

Στρατιώτης (ΤΘ) Φιλίππου Βασίλειος, 395 ΕΑΡ - ΜΕΘ, Ψίνθος, Ρόδος

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα(2024-02-23 00:00:00.0)
Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα για την Ερυθρά Θάλασσα(2024-02-21 00:00:00.0)
Κανένας ναύτης και στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη!(2024-02-17 00:00:00.0)
Κανένας αξιωματικός και υπαξιωματικός στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο(2022-05-14 00:00:00.0)
Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ μόνο παράγοντας ασφάλειας δεν είναι(2020-02-14 00:00:00.0)
Η ρωσική αντίδραση(2018-10-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ