Τρίτη 25 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σύντροφος Γιώργος Νικόπουλος

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με βαθύτατη θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετά τον σύντροφο Γιώργο Νικόπουλο που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 96 χρόνων, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην κόρη του Ζωή, στον γιο του Στέργιο και σε όλους τους οικείους του.

Ο σύντροφος Γιώργος Νικόπουλος, με πρωτοβουλία του, το 1974, συγκέντρωσε τους πιο πρωτοπόρους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και συγκρότησαν με αυτόν Γραμματέα την πρώτη Νομαρχιακή Επιτροπή Καστοριάς του ΚΚΕ, ενώ τα χρόνια της ανασυγκρότησης υπήρξε ξανά Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των Κομματικών Οργανώσεων.

Η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της τα λόγια του μπροστά στα εγκαίνια του Μουσείου - Μνημείου των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ στο Νεστόριο Καστοριάς, λίγους μήνες πριν: «Χαιρετίζω με μεγάλη συγκίνηση την προσπάθεια που κάνει το Κόμμα μας τις τελευταίες δεκαετίες να αναδείξει την Ιστορία ολόκληρης της δεκαετίας του '40. Είναι η Ιστορία που γράψαμε εμείς, ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Είναι η Ιστορία που δείχνει ότι όταν ένας λαός θέλει, μπορεί να βάλει εμπόδια, να ανακόψει ανώτερους αντιπάλους, να κινήσει γη και ουρανό για να υπερασπιστεί τα δίκια της τάξης του, της πατρίδας του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ