Τρίτη 4 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάλαντα αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας

Με τον ερχομό του 2022, εκατοντάδες οικογένειες στον νομό Λάρισας και σε άλλα χωριά της Θεσσαλίας, που έζησαν τις καταστροφικές συνέπειες από τους σεισμούς του περασμένου Μάρτη, εξακολουθούν να ζουν με την αγωνία για το πότε θα μπουν ξανά σε καινούρια σπίτια, για το πώς θα ορθοποδήσουν, αφού κάθε μέρα που περνάει, διαπιστώνουν τις μεγάλες καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Την Παρασκευή, την τελευταία μέρα του 2021, στα κοντέινερ των σεισμόπληκτων στο Μεσοχώρι Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης από τον Μορφωτικό Σύλλογο Τσαριτσάνης, το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου σε συνεννόηση με την επιτροπή σεισμόπληκτων της περιοχής. Η μελωδία από τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα μοίρασε χαμόγελα, ενώ παραδόθηκαν κρασί, μελομακάρονα και άλλα εδέσματα. Ανταλλάχτηκαν ευχές για δύναμη, αισιοδοξία και υγεία.

Οπως τόνισαν τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου, η δράση αυτή αποτελεί μια αναγκαία και μαχητική μορφή στήριξης των σεισμόπληκτων, εκφράζει στην καθημερινή δράση το «ένας για όλους και όλοι για έναν», είναι αυτονόητη από όλους τους μαζικούς φορείς και θα συνεχιστεί κόντρα στην κυβερνητική εγκατάλειψη.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ