Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ
Πετυχημένη απεργία κόντρα στη «σταυροφορία» υπουργείου και διοίκησης

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτικοποίηση και την κατασυκοφάντηση, διεκδικώντας ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, αντιδρώντας στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, που βήμα βήμα προωθείται, όπως με την πρόσφατη τοποθέτηση «project manager» και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης, αλλά και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Τελευταίο «κρούσμα» ήταν η επιδίωξη της κυβέρνησης να ανακληθούν οι άδειες του προσωπικού κατά την περίοδο των γιορτών, με πρόσχημα την ταχύτερη απονομή των συντάξεων και σε μια ακόμα προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις ότι φταίνε οι εργαζόμενοι για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις. Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τα γραφεία του Οργανισμού αποψιλώνονται από προσωπικό, οι συνθήκες δουλειάς δυσκολεύουν λόγω και των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή.

Στο πλαίσιο της απεργίας, το πρωί της Πέμπτης έγινε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, η ηγεσία του οποίου αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων. Παρεμβάσεις έγιναν και στην περιφέρεια στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.

Είχε προηγηθεί η προσφυγή της διοίκησης του ΕΦΚΑ στα δικαστήρια, με σκοπό να κριθεί η απεργία παράνομη, όμως παρά τη δικαστική απόφαση, που την έκρινε παράνομη και καταχρηστική, αλλά και την προσπάθεια του υπουργείου και της διοίκησης του ΕΦΚΑ να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, η κινητοποίηση συνεχίστηκε με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και προκήρυξη απεργίας από την ΑΔΕΔΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της διοίκησης του ΕΦΚΑ, που προσπάθησαν, «εκβιάζοντας, απειλώντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ να εργαστούν» τη μέρα της απεργίας. Παράλληλα χαιρετίζει τους απεργούς που απέκρουσαν την τρομοκρατία που ασκήθηκε σε βάρος τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων έξω από το υπουργείο βρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και αντιπροσωπείες συνταξιουχικών οργανώσεων και εργατικών σωματείων.

Μετά από αίτημα της ΠΟΠΟΚΠ η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία για την Παρασκευή, για τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας, ενώ κινητοποίηση έγινε έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ.

Οι εργαζόμενοι με την πετυχημένη απεργία τους διεκδίκησαν: Δημόσιο καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, συντάξεις και παροχές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων, έξω οι ιδιώτες από την Κοινωνική Ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ