Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ
Καταγγέλλει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο
Το Πανθεσσαλικό Στάδιο
Την ιδιωτικοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που προωθείται με την ίδρυση του φορέα διαχείρισης με την επωνυμία «Πανθεσσαλικό - Ανώνυμη Εταιρεία» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου.

Η ίδρυση του φορέα αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου την προηγούμενη Δευτέρα, 20/12, με τη δημοτική αρχή να επιβεβαιώνει ότι υλοποιεί κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική, για παραχώρηση σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υποδομών για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Με την απόφαση αυτή, ο λαός του Βόλου καλείται να πληρώσει 400.000 ευρώ για το αρχικό κεφάλαιο και θα συνεχίσει να πληρώνει για τα επόμενα χρόνια, όταν δεν θα επαρκούν οι λεγόμενες «προβλεπόμενες ταμειακές ροές» ή ακόμη με πιθανές επιβαρύνσεις από τραπεζικά δάνεια.

Εξάλλου, για την επόμενη πενταετία προβλέπονται έσοδα γύρω στις 200.000 ευρώ τον χρόνο, με ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες που θα πωλούνται και σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και σε πολιτιστικούς φορείς. Πρόκειται για εμπορευματοποίηση μιας ακόμη κρατικής υποδομής, που θα εξυπηρετεί διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το σίγουρο είναι αυτή η αθλητική υποδομή δεν θα διατίθεται χωρίς κόστος στον λαό της πόλης, στους αθλητές, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς θα συλλόγους, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν το σχετικό αντίτιμο, εφόσον τους επιτραπεί η χρήση του χώρου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τον λαό της πόλης να μη δεχτεί να πληρώσει για ακόμη μια φορά το «μάρμαρο» και μέσα από τους μαζικούς φορείς να διεκδικήσει:

  • Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
  • Το Πανθεσσαλικό Στάδιο και οι άλλες αθλητικές υποδομές να παραχωρούνται δωρεάν στους ερασιτεχνικούς αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.
  • Τη συντήρηση και τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του να αναλάβει εξολοκλήρου το κράτος.
  • Η λειτουργία του σταδίου να γίνεται με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  • Στην οργάνωση της διαχείρισής του να συμμετέχουν εκπρόσωποι του δήμου, των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ