Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021
Με αποφασιστικότητα και πείσμα κορυφώνεται η μάχη

Στο 80,20% η κάλυψη του συνολικού πλάνου

Από τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Κόμματος στα Χανιά τον περασμένο Νοέμβρη
Από τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Κόμματος στα Χανιά τον περασμένο Νοέμβρη
Με αποφασιστικότητα και πείσμα για την υπερκάλυψη των φιλόδοξων πλάνων κορυφώνεται η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ.

Μετά το 8ο κατά σειρά «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης την περασμένη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη, η κάλυψη του συνολικού πλάνου βρίσκεται στο 80,20%.

Στις δύο πρώτες θέσεις είναι η ΚΟ Εξωτερικού με 130,75% και η ΚΟ Αιγαίου με 100,22%. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 95,17%. Ακολουθεί η ΚΟ Κρήτης με 89,92% και η ΚΟ Θεσσαλίας με 80,95%. Στην 6η θέση βρίσκεται η ΚΟ Αττικής με 77,73%. Ακολουθεί η ΚΟ Πελοποννήσου με 75,37% και στη συνέχεια η ΚΟ Ηπείρου με 75,11%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 71,03%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 69,72%, Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 69,44% και Δυτικής Μακεδονίας με 61,71%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το 77,85% του πλάνου της. Επίσης, η ΚΟ «Ριζοσπάστη» κάλυψε το 95,22% του πλάνου της και η ΚΟ «902» το 79,10%.

Διανύοντας την τελική ευθεία, οι ΚΟ δεν είναι διατεθειμένες να αφήσουν ούτε μια δυνατότητα αναξιοποίητη για την υπερκάλυψη των πλάνων. Σε αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιούν τις εορταστικές μέρες, που προσφέρονται ως σημείο συνάντησης με ευρύτερο κομμάτι κόσμου, όπως βέβαια και τα καθιερωμένα πια «αγωνιστικά Κάλαντα» της ΚΝΕ και των Οργανώσεών της. Ετσι το κουπόνι θα είναι πανταχού παρών μαζί με τη συζήτηση για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, με το κάλεσμα σε εργαζόμενους και μέλη των λαϊκών οικογενειών, ώστε να είναι και πολλοί αυτοί που θα προσφέρουν για πρώτη φορά από το υστέρημά τους στο ΚΚΕ.

Στις πρώτες θέσεις της άμιλλας στοχεύει η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης


Για την προσπάθεια των μελών, των οπαδών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κρήτη μίλησε στον «Ριζοσπάστη» η Κατερίνα Μπακέλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Οργάνωσης Περιοχής Κρήτης.

Οπως εξηγεί, «η ΚΟ Κρήτης έχει παράδοση τα τελευταία χρόνια να τερματίζει στις πρώτες θέσεις της άμιλλας που προκηρύσσει η ΚΕ, έτσι και φέτος ο στόχος για υπερκάλυψη του πλάνου της είναι μονόδρομος. Ηδη η ΚΟ έχει φτάσει το 89,92% του πλάνου της».

Επισημαίνει ότι «ξεχωριστή συμβολή στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είχε και έχει η προσφορά των ίδιων των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, των φίλων και των οπαδών του ΚΚΕ, η προσωπική τους συνεισφορά στην επίτευξη των στόχων της, με τις συνδρομές και τα "κόκκινα μεροκάματα" που φέτος θέλουμε να φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα. Αναδεικνύοντας τη σημασία της προσφοράς στο Κόμμα, όπως σε προηγούμενες, έτσι και σε αυτή την Οικονομική Εξόρμηση, η ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ εξέδωσε αναμνηστική κάρτα για τους συντρόφους και φίλους που πρόσφεραν και θα προσφέρουν το "κόκκινο μεροκάματό" τους, αφιερωμένη στα 150 χρόνια από την πρώτη έφοδο στον ουρανό, την Παρισινή Κομμούνα».

Αλλά και τις πρωτοβουλίες που πήρε η Κομματική Οργάνωση «στα πλαίσια και συνολικά της πολιτικής της παρέμβασης - ξεχωρίζει ανάμεσά τους η εκδήλωση για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΤΕ Χανιών, παρουσία και του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα - αλλά και πολιτικές συγκεντρώσεις, συσκέψεις, λαχειοφόρους κ.τ.λ. που πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις».

Ενώ τονίζει ότι «οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες της Κρήτης δίνουν τη μάχη και θα συνεχίσουν και μέσα στις γιορτές καλώντας τους εργαζόμενους και τους νέους να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, δίνοντάς του ταυτόχρονα περισσότερη δύναμη να συνεχίσει να παλεύει και να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων», στηριγμένη και στο γεγονός πως υπάρχουν μία σειρά χώροι που «οι Κομματικές Οργανώσεις στην Κρήτη έχουν οικοδομήσει καινούριους αγωνιστικούς δεσμούς αυτό το διάστημα, όπως με τους εργαζόμενους στις ταχυμεταφορές, στις κατασκευές και ειδικά στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό, τις σχολικές καθαρίστριες, τους αυτοαπασχολούμενους στους κλάδους του Εμπορίου και του Επισιτισμού και με πολλούς άλλους κλάδους και τόπους δουλειάς».

«Με όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα και το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ στο χέρι, επιδιώκουμε να συζητήσουμε με όλους αυτούς τους εργαζόμενους και η συμπόρευσή τους να εκφραστεί και με οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Στη μάχη αυτή αποφασιστικά και με αισιοδοξία έχουν ριχτεί και οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, που από την πρώτη στιγμή χρεώθηκαν κουπόνια και απευθύνθηκαν με τη σειρά τους πλατιά στους εργαζόμενους του νησιού, τις νέες και τους νέους, αλλά και τα λαϊκά στρώματα», σημειώνει.

Και τονίζει ότι ο στόχος είναι το ακόμη πλατύτερο άνοιγμα: «Συνταγές και μυστικά για να στεφθεί με επιτυχία η Οικονομική Εξόρμηση ή οτιδήποτε κάνουμε δεν υπάρχουν, το μόνο μας όπλο που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο είναι η επαφή μας με τους εργαζόμενους, η εμπιστοσύνη που το Κόμμα μας έχει κατακτήσει, η σταθερή και αταλάντευτη στάση μας στην καθημερινή πάλη για τα δικαιώματα του λαού μας. Με θάρρος θα απευθυνθούμε ακόμα πιο πλατιά, δεν θα αφήσουμε ούτε μια λαϊκή οικογένεια που δεν θα απευθυνθούμε με το κουπόνι, που δεν θα συζητήσουμε μαζί της για την πολιτική και τις θέσεις του Κόμματος. Και πραγματικά αυτό που φαίνεται καθαρά σε αυτή την Οικονομική Εξόρμηση είναι ότι οι δυνατότητές μας "δεν έχουν ταβάνι"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ