Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΗΠΑ - ΝΟΤΙΑ ΝΤΑΚΟΤΑ
Εκπαιδευτικοί στα γόνατα διαγκωνίζονται να συγκεντρώσουν χρήματα για τα σχολεία τους!

«Οχι στα σχολεία-επιχειρήσεις - Οχι δάσκαλοι -ζητιάνοι», σχολιάζει το ΠΑΜΕ που ανάρτησε βίντεο από την εξευτελιστική... «φιλανθρωπική δράση»

Μια «φιλανθρωπική δράση», πλήρως αποκαλυπτική για τον εξευτελισμό που ακολουθεί την εμπορευματοποίηση της Εκπαίδευσης, έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ, στο ημίχρονο ενός αγώνα χόκεϊ:

Η εταιρεία στεγαστικών δανείων «CU Mortgage Direct» «δώρισε» 5.000 δολάρια, που στρώθηκαν σε ένα χαλί στη μέση του παγο-γηπέδου και 10 εκπαιδευτικοί έπεσαν στο πάτωμα προσπαθώντας να μαζέψουν όσο περισσότερα χαρτονομίσματα μπορούσαν για τη χρηματοδότηση των σχολείων τους!

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν βίντεο από τη συγκεκριμένη δράση που συγκέντρωσαν πλήθος επικριτικών σχολίων, ενώ καταγγέλλοντας την πολιτική που κάνει τα σχολεία επιχειρήσεις και τους δασκάλους ζητιάνους, σχετικό βίντεο ανάρτησε και το ΠΑΜΕ (youtu.be/chSHy3mDVm0), σχολιάζοντας μεταξύ άλλων:

«Να πού καταλήγουν τα μέτρα που προωθούνται στα σχολεία μας, στα παιδιά μας, ως δήθεν εκσυγχρονιστικά και καινοτόμα, η πολιτική μετατροπής των σχολείων σε ΑΕ, με αναζήτηση "ευεργετών", "χορηγών" κ.τ.λ. Αυτή η πολιτική που έχει πλήρως εφαρμοστεί στις ΗΠΑ και έχει οδηγήσει στην πλήρη διάλυση της δημόσιας Εκπαίδευσης, σε κατηγοριοποίηση των σχολείων, σε χρεοκοπίες και κλεισίματα σχολικών μονάδων».

Συνδέοντας το παραπάνω χαρακτηριστικό παράδειγμα με την πολιτική που ασκείται και στη χώρα μας και ακόμα πιο έντονα θα δείξει το αποτύπωμά της με την «αυτονομία» των σχολικών μονάδων, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Αυτό είναι το παράδειγμα για τους νέους ανθρώπους; Για τα παιδιά μας; Η απόλυτη γελοιοποίηση του εκπαιδευτικού που για τις ανάγκες των μαθητών του θα γίνει ανέκδοτο και θα εξευτελιστεί για χρήματα που έπρεπε να παρέχονται στα σχολεία!

Αυτό το μέλλον δεν θα το επιτρέψουμε για τα σχολεία των παιδιών μας.

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι λειτούργημα και έχει αξίες και ιδανικά που δεν μπορούν να λερώνονται στις αρένες των δολαρίων.

Οχι στα σχολεία-επιχειρήσεις - Οχι δάσκαλοι-ζητιάνοι.

Τώρα γενναία χρηματοδότηση και στήριξη της δημόσιας Παιδείας, προσλήψεις εκπαιδευτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ