Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Ολοι στους δρόμους ενάντια στον προϋπολογισμό - καρμανιόλα
  • Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη
  • Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις

Εντατικά προετοιμάζονται τα πανεργατικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα από σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, ενάντια στον νέο προϋπολογισμό - καρμανιόλα για το λαϊκό εισόδημα, που εξασφαλίζει νέες παροχές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα. Τα σωματεία που συμμετέχουν απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής στήριξης του εισοδήματος και ανακούφισης, αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, αύξηση των δαπανών για την Υγεία, μείωση της φορολογίας.

Συμμετέχουν και οι αυτοαπασχολούμενοι

«Διαδηλώνουμε για τις ανάγκες μας», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η οποία καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση διεκδικώντας αιτήματα για την προστασία του εισοδήματός τους.

Την υποχρηματοδότηση των σχολών και τη φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών καταγγέλλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που επίσης καλεί στην κινητοποίηση.

Στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη οι καθημερινές περιοδείες των εργατικών σωματείων στους χώρους δουλειάς, παράλληλα με τις εξορμήσεις και τις άλλες παρεμβάσεις, για την προετοιμασία του μεγάλου συλλαλητηρίου, την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Το Σάββατο 11/12, στις 10 π.μ. προγραμματίζονται εξορμήσεις στις λαϊκές αγορές (Βούλγαρη - Κ. Καραμανλή, Μαρτίου - Αλκμήνης, Ξηροκρήνη και Εύοσμο).

Την Τρίτη 14/12, στις 6 μ.μ., στον πεζόδρομο Καλαμαριάς και στον πεζόδρομο Ευόσμου.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να συμβάλουν από το υστέρημά τους, για να μη μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση που δέχεται. Η συγκέντρωση θα γίνεται: Στη Θεσσαλονίκη Δευτέρα και Παρασκευή 6 μ.μ. - 8 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου στον 3ο όροφο του ΕΚΘ. Στο Κιλκίς, Πέμπτη 6 μ.μ. - 8 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ στο Εργατικό Κέντρο.

Σε άλλες πόλεις

Κινητοποιήσεις μέχρι στιγμής προγραμματίζονται:

Την Τρίτη 14 Δεκέμβρη:

-- Στα Γιάννενα, στις 6.30 μ.μ., με αφετηρία τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

-- Στη Λάρισα, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

-- Στα Τρίκαλα, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη:

-- Στην Πάτρα, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

-- Στην Κρήτη, στο Ηράκλειο.

Το Σάββατο 18 Δεκέμβρη:

-- Στην Κοζάνη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Στη Χαλκίδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ