Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Αντιδράσεις ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση των πτυχίων Φυσικής Αγωγής

Τη σφοδρή αντίδραση αθλητικών φορέων, συλλόγων φοιτητών και μελών ΔΕΠ Σχολών Φυσικής Αγωγής, καθώς και ανθρώπων του αθλητισμού, πυροδοτούν τα νέα σχέδια της κυβέρνησης για τον αθλητισμό, όπως φανερώνονται στο νέο σχέδιο νόμου το οποίο αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τις επόμενες μέρες. Το προηγούμενο διάστημα το σχέδιο νόμου είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση προχωράει μεταξύ άλλων στην περαιτέρω υποβάθμιση του πτυχίου Φυσικής Αγωγής των πανεπιστημιακών σχολών, το οποίο εξισώνεται ουσιαστικά με τις πιστοποιήσεις συμμετοχής σε αθλητικά σεμινάρια, εισάγοντας το «επάγγελμα» του αθλητικού εκπαιδευτή. Οπως καταγγέλλουν διδάσκοντες και φοιτητές των Σχολών Φυσικής Αγωγής, αυτό γίνεται με ασαφή κριτήρια και εγκυμονεί μια σειρά κινδύνους για τους αθλούμενους.

Ο Σύλλογος ΔΕΠ της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΕΚΠΑ σε Γενική του Συνέλευση κατέληξε σε ψήφισμα καταγγελίας του νομοσχεδίου, ζητώντας την άμεση απόσυρσή του. Ανάμεσα σε άλλα τονίζεται ότι τα όσα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο «αποτελούν συνειδητή πολιτική επιλογή», την ώρα που αγνοούνται επιδεικτικά οι περισσότεροι από 30 χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζητάει επίσης ο Φοιτητικός Σύλλογος της ΣΕΦΑΑ Αθήνας, καταγγέλλοντας ότι το νομοσχέδιο χτυπά την αξία του πτυχίου και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, και προχωρά σε κινητοποίηση αύριο Παρασκευή στις 12 μ. στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές των ΣΕΦΑΑ σε ξεσηκωμό ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «ήδη οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Αθήνας πραγματοποίησαν μαζική Γενική Συνέλευση και απαίτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Κάτω από τον δικό μας αγώνα είχαν αποσυρθεί οι ίδιες διατάξεις όταν ήρθαν προς ψήφιση το 2018. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι».

Τέλος, συνέντευξη Τύπου κατά του νέου αθλητικού νομοσχεδίου έδωσαν χτες μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ