Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας για την καθυστέρηση καταβολής σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
Να αναγνωριστούν και να καταβληθούν άμεσα τα μισθολογικά κλιμάκια για όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μετά από πολλά χρόνια εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας απέκτησαν μόνιμη σχέση εργασίας, ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας.
Οπως αναφέρει, «πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν έχουν καταβάλει ακόμα τα μισθολογικά κλιμάκια των νεοδιόριστων, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να εξακολουθούν να πληρώνονται με 737 ευρώ και να πρέπει με αυτόν τον μισθό να ανταποκριθούν στα έξοδα στέγασης, μετακίνησης και διαβίωσης, τα οποία ολοένα και αυξάνονται».
«Η έγκαιρη απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων στους νεοδιόριστους, καθώς και στους αναπληρωτές, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, καθώς αποτελεί την αμοιβή για ήδη παρεχόμενη εργασία», σημειώνει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής, που υπογράφει την Επίκαιρη Ερώτηση.
Με βάση τα παραπάνω, ρωτά την υπουργό τι μέτρα θα παρθούν ώστε να αναγνωριστούν και να καταβληθούν άμεσα τα μισθολογικά κλιμάκια για όλους, να δοθεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς ο 13ος μισθός (Δώρο Χριστουγέννων) που κόπηκε τα προηγούμενα χρόνια, ως πρώτο βήμα για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, να δοθούν αυξήσεις, να «ξεπαγώσουν» τα μισθολογικά κλιμάκια της διετίας 2016 - '17. Παράλληλα, να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης για όσους εργάζονται μακριά από την κατοικία τους: Επίδομα σίτισης, στέγασης και δωρεάν μεταφορικά.