Τρίτη 23 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ
Αρχαιρεσίες εν μέσω αγώνων για το μέλλον των θέσεων εργασίας

Μαζική συμμετοχή και διάθεση για συνέχιση της πάλης στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Με μαζική συμμετοχή και διάθεση για συνέχιση του αγώνα πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, δρομολογώντας τις διαδικασίες για τις εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Με τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ να βρίσκονται στην τελική ευθεία και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας να βρίσκονται σε πλήρη απαξίωση και υπολειτουργία, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας έδειξαν για μία ακόμη φορά την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν συσπειρωμένοι στο Σωματείο και να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων τους και του μόχθου τους.

Στις τοποθετήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης κυριάρχησαν οι αναφορές στο καθεστώς ανασφάλειας που έχει προκληθεί στους εργαζόμενους από την πολιτική της κυβέρνησης, καθώς από τη μία βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση και την ανεργία και από την άλλη αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο εργατικού δυστυχήματος από την απαξίωση και την εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων. Δεν έλειψαν οι αναφορές στην ανάγκη μέσα από τη διαδικασία των εκλογών να προκύψει ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα μπορέσει να δώσει νέα ώθηση στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εδώ και δύο χρόνια, χωρίς ταλαντεύσεις και πισωγυρίσματα.

Την ανάγκη συνέχισης του αγώνα με ενότητα και συσπείρωση στο Σωματείο τόνισε στην τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι ένα δυνατό Σωματείο θα αποτελέσει αποκούμπι και όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι μέσα από την ενότητα και τον αγώνα τους έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να βρίσκονται μέσα στην εργασία τους, παρά την επιδίωξη της κυβέρνησης να ξεμπερδεύει μαζί τους, ότι πέτυχαν να πάρουν πίσω μέρος από τις περικοπές που επέβαλε στις αποδοχές τους σε ειδική εκκαθάριση και παράλληλα να αποτρέψουν απολύσεις και διαθεσιμότητες. Αν οι εργαζόμενοι συνεχίσουν με την ίδια αγωνιστική διάθεση, πρόσθεσε, έχουν τη δυνατότητα να βγουν νικητές.

Ωστόσο, ανέδειξε ο Π. Πολίτης, τους τελευταίους μήνες και ενώ ο αγώνας των εργαζομένων βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ορισμένα μέλη της διοίκησης του Σωματείου δεν «δούλευαν» για την υλοποίηση των αποφάσεων και την επιτυχία των κινητοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την κατάσταση αυτή και στις αρχαιρεσίες να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για ένα Διοικητικό Συμβούλιο που θα δίνει ανυποχώρητα και χωρίς ταλαντεύσεις τη μάχη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, ένα Διοικητικό Συμβούλιο που θα αποτελεί πραγματικό όπλο και αποκούμπι για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο πλαίσιο της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης έγιναν εκλογές για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να «τρέξει» τις διαδικασίες για τις αρχαιρεσίες σε ημερομηνία που θα οριστεί τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ