Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Σε απελπιστική κατάσταση οι μελισσοκόμοι

Στα προβλήματα των μελισσοκόμων του Νομού Μαγνησίας, που προέκυψαν από την πρόσφατη παρατεταμένη κακοκαιρία, αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι το 50% έως 100% από τα σμήνη θανατώθηκαν, ενώ όσα επέζησαν, λόγω της αδράνειας πολλών ημερών, αλλά και της κακοκαιρίας που συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αδυνατούν να παράγουν. Αποτέλεσμα - σημειώνεται στην Ερώτηση - είναι οι μελισσοκόμοι της περιοχής να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, τόσο από την απώλεια των μελισσοσμηνών, όσο και από την εξ ολοκλήρου απώλεια του εισοδήματός τους. Από την άλλη πλευρά, ο ΕΛΓΑ, με ανακοίνωσή του, καλεί όσους έχουν πάνω από δέκα κυψέλες να καταθέσουν τα χαρτιά τους, χωρίς, όμως, να διευκρινίζει ούτε το πότε, ούτε το ποσοστό των ζημιών που θα καλύπτουν οι αποζημιώσεις.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας Γ. Δρυ, «τι μέτρα σκοπεύει να πάρει, ώστε να καταβληθούν, το γρηγορότερο, από τον ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ για το σύνολο της ζημιάς, οι αποζημιώσεις στους μελισσοκόμους για την απώλεια των μελισσοσμηνών, αλλά και για την απώλεια του εισοδήματός τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ