Σάββατο 13 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 14 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ COSCO"
8ΣΕΛΙΔΟ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ COSCO
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ,

Πρώην ευρωβουλευτής

Eurokinissi

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Δαγκλή εξέφρασε με δήλωσή της η πρώην ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Πειραιάς, 25.10.2021. Αλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά, άλλη μία ανθρώπινη ζωή θυσία στον βωμό της εκμετάλλευσης και της εντατικοποίησης», ανέφερε, και τονίζοντας τις «εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες» δουλειάς των λιμενεργατών, τόνισε: «Εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι στο λιμάνι εργάζονται με ελάχιστα δικαιώματα, εξουθενωτικά ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες. Χωρίς την εξασφάλιση συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας στον χώρο της εργασίας, με εργοδοτική τρομοκρατία και απειλές, δεν μπορεί να υπάρχει εργασία. Είναι ανάγκη να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι να συμφωνηθούν τα απαιτούμενα για την εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας μεταξύ εργαζομένων και COSCO. Είναι ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να στηρίξουμε με αλληλεγγύη τον αγώνα των λιμενεργατών!».

Οπως είπε, όσα διεκδικούν οι λιμενεργάτες «είναι τα ελάχιστα αιτήματα για υγιεινές, ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας που πρέπει να διεκδικήσουν όλα τα σωματεία και οι ενώσεις εργαζομένων, για να μη θρηνήσουμε ξανά άλλες ανθρώπινες ζωές, ούτε στο λιμάνι του Πειραιά ούτε πουθενά αλλού.

Οι απεργοί στο λιμάνι φωνάζουν ότι #οι_ζωες_των_εργατων_μετρανε. Η φωνή τους να γίνει φωνή όλων μας!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ