Τρίτη 9 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αύριο θα παρουσιαστεί το «Ανθολόγιο για κιθάρα» του Μ. Ανδρουλιδάκη

Ο συνθέτης και κιθαριστής Μανόλης Ανδρουλιδάκης θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ «Ανθολογία για κιθάρα», που κυκλοφορεί από το «Ογδοο Music Group», αύριο, Τετάρτη 10 Νοέμβρη στις 7.30 μ.μ. στον «Ιανό» (Σταδίου 24).

Για την παρουσίαση του δίσκου και τη συγκεκριμένη εκδήλωση μας μίλησε ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης. «Την Τετάρτη θα παρουσιάσω τη δισκογραφική μου δουλειά "Ανθολογία για κιθάρα", ένα cd με 10 κιθαριστικές διασκευές έργων Ελλήνων συνθετών. Το cd περιλαμβάνει έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Διονύση Σαββόπουλου, Ορφέα Περίδη, Χρήστου Λεοντή, Μάνου Λοΐζου, Γιώργου Ζαμπέτα, Μανώλη Χιώτη και Σταύρου Ξαρχάκου.

Είμαι ευτυχής γιατί η διασκευή και η ηχογράφηση έγινε, για πρώτη φορά, σε πλήρη ηρεμία και άνεση χρόνου, εν μέσω των συνεπειών της πανδημίας και του εγκλεισμού - που είναι και η αιτία που η παρουσίαση γίνεται με καθυστέρηση λίγων μηνών. Πρόκειται για πάντρεμα της αγάπης μου για τους συνθέτες του "εντέχνου" με την κλασική κιθάρα και, ειδικότερα, με κάποιες πρωτοποριακές κιθαριστικές τεχνικές. Η δημιουργία του cd θα ήταν ανέφικτη χωρίς τον ηχολήπτη Μανώλη Βλάχο, τον Ανέστη Ψαραδάκο (Athens Mastering), την ανοχή της οικογένειάς μου στις ατελείωτες ώρες μελέτης, την συνεργάτιδά μου, Μαρία Βλάχου, και τους ανθρώπους του "Oγδόου", τον Νίκο Αναγνωστάκη και τον Παναγιώτη Κακαρά.

Θα με τιμήσουν με την παρουσία τους και θα μιλήσουν για το cd ο σημαντικός συνθέτης Χρήστος Λεοντής, που τον θεωρώ δάσκαλό μου στην τραγουδοποιία και ο, επίσης, σημαντικός συνθέτης και κιθαριστής Νότης Μαυρουδής, που υπήρξε ο πρώτος δάσκαλός μου στην κιθάρα. Εκ μέρους του "Oγδόου", της εταιρείας που παρήγαγε το cd, θα μιλήσει ο Χρήστος Ασημακόπουλος, που τον ευχαριστώ, όπως και τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου, που θα συντονίσει τη συζήτηση.

Θα ακουστούν τα περισσότερα κομμάτια του cd, μεταξύ των οποίων και τα δυο που διασκεύασα για δύο κιθάρες. Για να συμβεί αυτό, θα συμπράξουμε, επί σκηνής, με τον βιρτουόζο κιθαρίστα Γιώργο Μπεχλιβάνογλου και τον συναυλιακό συνοδοιπόρο μου, αγαπημένο τροβαδούρο, Ορφέα Περίδη, που τους ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή να βρεθούμε μαζί, επί σκηνής.

Πέραν αυτών, θα ερμηνεύσω ζωντανά και κάποια, ακόμη, από τα κομμάτια που βρίσκονται στο cd.

Οσοι αγαπούν την κλασική κιθάρα και αυτού του είδους τις καλλιτεχνικές εργασίες ας έρθουν στον "Ιανό" την Τετάρτη, για να ζήσουμε μαζί αυτήν την στιγμή».

  • Για την είσοδο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου αύριο και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ