Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Το καλοκαίρι καιγόμαστε και τον χειμώνα πλημμυρίζουμε!

Πλατύ κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στην Αθήνα

Κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που γίνεται με πρωτοβουλία της Επιτροπής των πυρόπληκτων, των πλημμυροπαθών και σεισμόπληκτων περιοχών, το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, στην Αθήνα, απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στο κάλεσμά της η Πανελλαδική Επιτροπή αναδεικνύει πως η έλλειψη έργων αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης σε όλη τη χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, των δήμων και των Περιφερειών, έχει ως αποτέλεσμα «το καλοκαίρι να καιγόμαστε και τον χειμώνα να πλημμυρίζουμε!».

Τονίζει πως «από τις αιτήσεις που επικυρώθηκαν προς αποζημίωση για το πάγιο κεφάλαιο που καταστράφηκε, το ταβάνι της αποζημίωσης θα είναι στο 55% της ζημιάς και αυτά σε βάθος 4ετίας. Ξέρουμε ότι τα χωράφια, ιδιαίτερα των πυρόπληκτων περιοχών που κάηκαν δεν αποζημιώνονται, δίνονται κάποια ψίχουλα από τα ΚΟΕ, πρώην ΠΣΕΑ, όταν χρειάζονται για να στηθούν ξανά από την αρχή και να αποδώσουν 4 - 7 χρόνια ανάλογα την καλλιέργεια και πολλά χρήματα που σε κανέναν πυρόπληκτο δεν περισσεύουν. Ξέρουμε ότι οι χαμηλές τιμές, το υψηλότατο κόστος παραγωγής, η μείωση των επιδοτήσεων όπως φέτος και οι μεγαλύτερες που φέρνει η νέα ΚΑΠ, οι αποζημιώσεις - ψίχουλα από τον ΕΛΓΑ, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ, τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, η φοροληστεία δεν αφήνουν ουσιαστικό περιθώριο αισιοδοξίας».

Στις διεκδικήσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

-- Να γίνουν άμεσα όλα τα αναγκαία και απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα προστασίας των αγροτικών καλλιεργειών και αγροτικής οδοποιίας, καθώς και όλα τα έργα υποδομής.

-- Να κατασκευαστεί κλειστό κύκλωμα άρδευσης για τις ανάγκες όλων των νομών και την εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης και ύδρευσης. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η Οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Να καταργηθεί το «περιβαλλοντικό» τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.

-- Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχει πληγεί η παραγωγή τους από φυσικές καταστροφές ή νόσους. Να αλλάξει εδώ και τώρα ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ. Ασφάλιση και αποζημίωση της παραγωγής και του κεφαλαίου στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

-- Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών μέχρι την αποζημίωσή τους για τις ζημιές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ