Τρίτη 19 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης

Κοντά στους πληγέντες κλιμάκια του ΚΚΕ
Κοντά στους πληγέντες κλιμάκια του ΚΚΕ
Τις πληγείσες περιοχές από τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν οι βροχές στην Κέρκυρα επισκέφτηκαν το Σαββατοκύριακο κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, με τη συμμετοχή εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στον δήμο Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας.

Στη Μεσογγή οργισμένοι οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας καθαρισμός του ποταμού που διέρχεται από την περιοχή, τουλάχιστον από το 2004, ενώ πολλά ρέματα είναι «τυφλά», χωρίς διέξοδο. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή της νότιας Κέρκυρας είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές και το φθινόπωρο του 2019 από αντίστοιχα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ τα εκλεγμένα στελέχη του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια και στον δήμο Νότιας Κέρκυρας επανειλημμένα έχουν θέσει το θέμα των μέτρων πρόληψης και της κατασκευής έργων αντιπλημμυρικής προστασίας όπως και πριν από έναν μήνα (15-9-21) στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νότιας Κέρκυρας.

Στην περιοχή Μωραΐτικα, δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες.

Στην περιοχή του Ποταμού, που οι κάτοικοί του έκαναν συμβολική διαμαρτυρία την Κυριακή και χτες Δευτέρα επί της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας, στο Τρίκλινο και στη γέφυρα της Αφρας έντονη ήταν η αγανάκτηση για την κατάσταση και μεγάλη η ανησυχία για το επόμενο διάστημα αφού πολλοί επαγγελματίες λόγω των ζημιών στον εξοπλισμό τους δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τις επόμενες μέρες.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη για οργάνωση του λαού και την αγωνιστική διεκδίκηση για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των πλημμυρών.

Την αμέριστη αλληλεγγύη του σε όλους τους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία στο νησί εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ζημιές και στην Ιθάκη

Στις πληγείσες περιοχές της Ιθάκης περιόδευσε χτες αντιπροσωπεία της ΤΕ Κεφαλονιάς, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο.

Εγιναν συναντήσεις με τον έπαρχο, Θανάση Λιβιτσάνο, και τον δήμαρχο, Διονύση Στανίτσα, ενώ η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ βρέθηκε στη νότια Ιθάκη, απ' όπου ξεκινούν τα ρέματα που υπερχείλισαν. Οπως αναφέρθηκε, ο καθαρισμός και τα έργα συντήρησής τους ήταν ελλιπή, με αποτέλεσμα το νερό να περάσει μέσα από το Βαθύ, πλημμυρίζοντας σπίτια και καταστήματα.

Σε συνομιλίες με κατοίκους, αρκετοί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που βίωσαν. Εξέφρασαν, επίσης, την αγωνία τους για το μέλλον αν άμεσα δεν γίνουν παρεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ