Τρίτη 19 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Ασημένια η Εθνική

Συγχαρητήρια από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ

Ως δεύτερη στον κόσμο, παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο, ολοκλήρωσε η Εθνική νεανίδων του πόλο την πορεία της στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Νετάνια του Ισραήλ. Στον τελικό της διοργάνωσης η Εθνική ηττήθηκε από την Ισπανία με 10-5. Ηττα η οποία μάλιστα ήταν και η πρώτη για την ελληνική ομάδα στο τουρνουά αλλά ικανή να της στερήσει την πρωτιά. Ακόμα και έτσι όμως η επιτυχία των κοριτσιών της Εθνικής είναι αναμφισβήτητη, με την πορεία τους στη διοργάνωση του Ισραήλ να θεωρείται αξιόλογη και σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Κόντρα στην Ισπανία στον τελικό η Εθνική πλήρωσε ουσιαστικά το κακό ξεκίνημα. Η αντίπαλος επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της αποκτώντας σημαντική διαφορά μέχρι το ημίχρονο (6-1). Παρά την αντίδραση των Ελληνίδων παικτριών στο β' μέρος οι Ισπανίδες κατάφεραν να έχουν τα ηνία μέχρι τέλους κατακτώντας το χρυσό.

Τα οκτάλεπτα: 1-5, 0-1, 3-3, 1-1.

Οι σκόρερ

ΕΛΛΑΔΑ: Μυριοκεφαλιτάκη 1, Τριχά 1, Νίνου 1, Κοντονή 1, Κανετίδου 1.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αριάδνα Ρουίθ Μπαρίλ 3, Ελένα Ρουίθ Μπαρίλ 2, Καμαρένα 1, Αμορός 3, Κολομίνα 1.

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την επιτυχία της Εθνικής νεανίδων το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: «Τα θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Νέων Γυναικών για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Ισραήλ. Καλή δύναμη για τη συνέχεια με πολλές ακόμα επιτυχίες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ