Τρίτη 12 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών
  • Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε την περασμένη Παρασκευή η απεργία - αποχή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ
  • Σε ένα... δεκάλεπτο εκδικάστηκε χτες η έφεση των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ

Σήμερα ή και αύριο αναμένεται να βγει η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών από την «αξιολόγηση», που εκδικάστηκε χτες μέσα σε... μόλις δέκα λεπτά, την ώρα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών έξω από το Εφετείο.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρούσε με ψέματα να εμφανίσει μια εικόνα ότι τάχα 6.100 σχολεία κατέθεσαν εκθέσεις αυτοαξιολόγησης, παραβλέποντας ότι πολλές από αυτές τις εκθέσεις είναι... λευκές κόλλες, χωρίς τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και παραδεχόμενος όταν ρωτήθηκε σχετικά ότι πρόκειται για λιγότερα από τα μισά σχολεία της επικράτειας!

Στο μεταξύ, παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το δικαστήριο την Παρασκευή η απεργία - αποχή από την «αξιολόγηση» που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τον χώρο της Εκπαίδευσης, με μια απόφαση άμεσα εκτελεστή, που προβλέπει 3.000 ευρώ ποινή για κάθε παράβαση.

Σε σχόλιο που εξέδωσε την Παρασκευή για την απόφαση του δικαστηρίου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε:

«Οσες φορές και να κριθεί η απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών ως παράνομη και καταχρηστική, το δίκιο είναι με το μέρος αυτών που αγωνίζονται για να μπορούν τα παιδιά του λαού να μορφώνονται ολόπλευρα, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις, σε ένα σχολείο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν.

Το δίκιο είναι με το μέρος αυτών που εναντιώνονται στη μόρφωση που πωλείται σαν εμπόρευμα. Τη δύναμη αυτού του δίκιου φοβάται η κυβέρνηση και το υπουργείο "Παιδείας" και κατρακυλά στον αυταρχισμό και στην επίδειξη πυγμής.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος θα απαντήσει στην κυβέρνηση. Τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη όλος ο λαός στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, την απεργία τους και τα συλλαλητήριά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ