Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απαράδεκτος συμψηφισμός των εγκληματικών φασιστικών στοιχείων με διαδηλωτές

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Την προσπάθεια να ταυτιστεί η δράση φασιστικών ομάδων με τους αγώνες των νέων, που άρχισε από προχτές με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τα γεγονότα της Σταυρούπολης, συνέχισε χτες με απαράδεκτες δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο υφυπουργός Παιδείας Α. Συρίγος, που ισχυρίστηκε ότι «βία άσκησαν και αυτοί που επιτέθηκαν στους φασίστες, και δεν δικαιολογείται η άσκηση βίας σε μια δημοκρατική κοινωνία»! Πρόσθεσε ότι «δίπλα στους μαθητές και τους γονείς έχουν αρχίσει και εμφανίζονται διάφοροι αυτόκλητοι υπερασπιστές της δημοκρατίας, του άλφα και του βήτα, οι οποίοι έρχονται δήθεν για να υποστηρίξουν τους μαθητές και τους γονείς τους και το αποτέλεσμα είναι ότι οι γονείς και οι μαθητές, φοβισμένοι, δεν πάνε στο σχολείο»!

Αφού παραδέχτηκε ότι υπάρχει ακροδεξιός θύλακας στο σχολείο και καταδίκασε τις ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής, συνέχισε να επιμένει ότι «είδα και ομάδες απέξω οι οποίες ήταν με ρόπαλα, έτοιμες να ρίξουν ξύλο»... αναφερόμενος στους φοιτητές που είχαν δεχτεί επίθεση την προηγούμενη βδομάδα από τους φασίστες και διαδήλωναν ενάντια στον φασισμό και την εγκληματική δράση του, που ξεδιπλώθηκε και στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Σε σχόλιό του για τις απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού, που προφανώς εκφράζει συνολικά την κυβερνητική γραμμή απέναντι στο θέμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Οι σημερινές (σ.σ. χτεσινές) ανεκδιήγητες δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας αποδεικνύουν ότι η χτεσινή (σ.σ. προχτεσινή) ανακοίνωση του υπουργείου, που επιχείρησε να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, μέσα από "λογικές άκρων" και "συμψηφισμούς", δεν ήταν τυχαία.

Φαίνεται ότι είναι επίσημη γραμμή του υπουργείου η αθώωση - μέσω της εξίσωσης - των εγκληματικών φασιστικών στοιχείων που είχαν μετατρέψει το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο, και ενώ βλέπουν το φως της δημοσιότητας εικόνες για τα "οπλοστάσια" που αυτοί οι πυρήνες διέθεταν. Ολα αυτά κάνει πως δεν τα βλέπει το υπουργείο, το οποίο θα πρέπει επιπλέον να απαντήσει και με ποιων την ανοχή αυτοί οι φασιστικοί πυρήνες είχαν κατοικοεδρεύσει στο συγκεκριμένο σχολείο».

Την απαράδεκτη στάση του υπουργείου Παιδείας απέναντι στα γεγονότα της Σταυρούπολης κατήγγειλε και από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι με τις υποτιθέμενες «ίσες αποστάσεις» που κράτησαν η υπουργός και οι υφυπουργοί Παιδείας «θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι είναι υπεύθυνο το υπουργείο που ανέχτηκε όλο αυτόν τον χρόνο μέσα στις σχολικές δομές να υπάρχουν πυρήνες της Χρυσής Αυγής και των υπόλοιπων ναζιστικών οργανώσεων».

«Η απαράδεκτη αυτή στάση του υπουργείου», πρόσθεσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, «επιβεβαιώνεται και από την αγωγή που έκανε απέναντι στους εκπαιδευτικούς, δηλαδή μαστίγιο για να επιβάλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική, η οποία, όπως καυχιόταν η υπουργός, βρίσκει αποδοχή στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και τους μαθητές. Τέτοια "αποδοχή", που αναγκάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να χτυπήσει το κίνημά τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ