Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Ομοσπονδία ΟΤΕ, ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές στον Σύλλογο της «Cosmote»
Το ΣΕΤΗΠ αναδεικνύει ότι η κυβέρνηση και η εργοδοσία είναι που απαιτούν σωματεία «εκλογικούς μηχανισμούς», «που η συμμετοχή του εργαζόμενου θα ξεκινάει και θα τελειώνει με ένα κλικ κάθε 2 και χρόνια», «σωματεία που θα βάζουν τη σφραγίδα τους στα αντεργατικά νομοσχέδια, που θα προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να συναινέσουν στην εκμετάλλευσή τους».
Διοργανώνει επίσης παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, Παρασκευή, στις 5.30 μ.μ., έξω από τα γραφεία της ΟΜΕ - ΟΤΕ (Δεριγνύ 25) και καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν να διεξαχθούν οι εκλογές με φυσική παρουσία και με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους, καθώς και να πάρουν μαζικά μέρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ την Κυριακή 17 Οκτώβρη.
Τη στάση της πλειοψηφίας καταγγέλλει και η ΕΣΚ ΟΤΕ. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τον ορισμό των εκλογών, όπως εξηγεί, «οι παρατάξεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΑΚΕ (ΔΑΚΕ) και ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΠΑΣΚΕ), που πλέον εκφράζονται μέσα από κοινό ψηφοδέλτιο, αποφάσισαν να κάνουν τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία, κατά παράβαση κάθε άρθρου του καταστατικού μας».
«Σύμφωνα με την εργοδοσία και τους συνδικαλιστικούς της εκπροσώπους, όταν εργάζεσαι δεν υπάρχει ο περιορισμός των 150 ατόμων σε ένα κτίριο, αλλά όταν συμμετέχεις στις διαδικασίες του σωματείου σου, όταν το δυναμώνεις με τη φυσική σου παρουσία, τότε αποτελείς κίνδυνο και υγειονομική βόμβα», σχολιάζει η ΕΣΚ. Στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει μια σειρά από πλευρές της πείρας από τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, μεταξύ αυτών και στον ΠΑΣΥΠ «Γερμανός», για τη διαβλητότητα της διαδικασίας και τα εργαλεία που δίνει στην εργοδοσία να διαμορφώνει την ψήφο των εργαζομένων και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
«Δεν θα δεχτούμε να εφαρμοστεί ο νόμος Χατζηδάκη, ούτε στις εργασιακές μας σχέσεις ούτε στη διάλυση των σωματείων. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου των εργαζομένων για την εκλογή ΔΣ και αντιπροσώπων, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων», υπογραμμίζει η ΕΣΚ. Καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν να διεξαχθούν κανονικά οι αρχαιρεσίες και να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της, δυναμώνοντας «την πραγματική δύναμη ανατροπής και διεκδίκησης για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των εργατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών μας».