Η εργοδοσία χρησιμοποίησε «μπράβους» ενάντια στους εργαζόμενους
Την προσπάθεια βίαιης διάλυσης της γενικής τους συνέλευσης την περασμένη Πέμπτη, από 10 περίπου υπάλληλους της ιδιωτικής εταιρίας «παροχής προστασίας» « ΕΡΜΗΣ ΑΕ», που προσέλαβε η εργοδοσία από τις 18 Γενάρη, καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ, με επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη.
«Ο τρόπος και η συμπεριφορά των υπαλλήλων ασφαλείας ήταν σκληρός, ανάρμοστος και χρησιμοποιήθηκαν εκ μέρους τους ιδιαίτερα επικίνδυνα μέσα εναντίον μας, γκλομπ, κ.ά.», καταγγέλλει το σωματείο!
Οι εργαζόμενοι στο «Πόρτο Καρράς» από την αρχή του χρόνου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ενάντια στις 140 απολύσεις που έγιναν από την επιχείρηση, στα πλαίσια απαξίωσης του συγκροτήματος και στην καταπάτηση των εργασιακών κατακτήσεων των εργαζομένων.
Οπως τονίζεται στην επιστολή του σωματείου, η επίθεση των «σεκιουριτάδων» έγινε «καθ' υπέρβαση των διατάξεων του νόμου 2518/97 περί προϋποθέσεων λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας».
Ταυτόχρονα, καλεί τον υπουργό, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, να επιβάλει τις ποινές που αρμόζουν στην εταιρία «ΕΡΜΗΣ» και να διατάξει άμεσα την απομάκρυνσή της από το χώρο, μέσω των αρμόδιων αστυνομικών αρχών, καθώς η παραμονή της εταιρίας στο χώρο - όπως τονίζει το σωματείο - αποτελεί πρόκληση επεισοδίων, για τα οποία δε θα ευθύνονται οι εργαζόμενοι.