Τρίτη 24 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Συνεχίζεται αμείωτη η αλληλεγγύη

Σωματεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας ξεφορτώνουν τη βοήθεια στο Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης στον κόμβο Στροφυλιάς
Σωματεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας ξεφορτώνουν τη βοήθεια στο Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης στον κόμβο Στροφυλιάς
Στο Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης που λειτουργεί στη Στροφυλιά Εύβοιας παραδόθηκε την Κυριακή η μεγάλη ποσότητα υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία εργατικών σωματείων στη Θεσσαλονίκη, στην Πιερία, στη Βέροια και τη Νάουσα στην Ημαθία, τις προηγούμενες μέρες.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης υλικής βοήθειας θα συνεχιστεί και την Πέμπτη 26/8, οπότε είναι προγραμματισμένη συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους, στον Λευκό Πύργο, αμέσως μετά τη σύσκεψη των εργατικών σωματείων για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων ενόψει της ΔΕΘ.

Συναυλία στη Λάρισα

Στο μεταξύ, με τη μαζική συμμετοχή μαθητών και εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, στη Λάρισα, η συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους, που διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, το Εργατικό Κέντρο της πόλης και το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Μαθητές αλλά και επαγγελματίες καλλιτέχνες τραγούδησαν για τους πληγέντες, ενώ συγκεντρώθηκαν χρήματα με κουτιά ενίσχυσης, που θα δοθούν μέσω των σωματείων στους πληγέντες. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, με μαθητές να δίνουν ακόμα και όλο το χαρτζιλίκι τους για τη στήριξη των πληγέντων.

Για όποιον επιθυμεί, χρήματα συγκεντρώνονται και μέσω του λογαριασμού του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στην Εθνική Τράπεζα: IBAN: GR1901103970000039701656116, γράφοντας «Για πυρόπληκτους».

Από τη συναυλία στη Λάρισα
Από τη συναυλία στη Λάρισα
Στη συναυλία έγιναν χαιρετισμοί από τον Γιάννη Σκόκα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, ενώ εκ μέρους των μαθητών μίλησε ο Κώστας Ζαχαράκης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι μαθητές της Λάρισας είναι σταθερά στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη, με πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης, όπως για τους πληγέντες από τον σεισμό στη Λάρισα, τους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Καρδίτσα και τώρα τους πυρόπληκτους. Την αλληλεγγύη εκ μέρους του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου εξέφρασε ο πρόεδρός του, Λευτέρης Γάλλος.

Συγκεντρώνουν ζωοτροφές

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, μετά την παράδοση υλικών πρώτης ανάγκης στα Κέντρα Αγώνα και Αλληλεγγύης στην Εύβοια, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου. Την ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι λόγω της έλλειψης βοσκότοπων αφού κάηκε όλο το δάσος και κάλεσε τους Συλλόγους να βοηθήσουν στη συγκέντρωση ζωοτροφών.

Ανταποκρινόμενη άμεσα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλεί σε συγκέντρωση ζωοτροφών στα εξής σημεία: Στη Ζαγορά, καθημερινά στην κοινότητα της Περαχώρας 8 - 10 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6986.691.325. Στον Αλμυρό, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου στο τηλέφωνο 6976.315.548. Στη Δράκεια επίσης στην κοινότητα της περιοχής, καθημερινά 8 - 10 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948.285.203.

«Ανάμεσα στα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι πυρόπληκτοι είναι η επιβίωση παραγωγικών και άλλων ζώων που δεν κάηκαν από τις πυρκαγιές. Τώρα, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών δεν μπορεί να εξασφαλιστούν οι διατροφικές τους ανάγκες, ενώ πολλά από τα συγκεκριμένα ζώα αποτελούν μέσο επιβίωσης πυρόπληκτων από αυτές τις περιοχές. Ειδικά στη Βόρεια Εύβοια λόγω του μεγάλου αριθμού τέτοιων ζώων υπάρχουν μεγάλες ανάγκες (δημητριακοί καρποί, τριφύλλι, κ.τ.λ.) που ανέρχονται σε τουλάχιστον 3 - 4 τόνους δημητριακούς καρπούς τη μέρα».

Αυτά σημειώνει η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στο κάλεσμά της για συγκέντρωση ζωοτροφών, από επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου, μέσω των Επιτροπών Αγώνα πυρόπληκτων «που έχουν συγκροτηθεί και έχουν συνολική εικόνα γι' αυτές τις ανάγκες και την κατανομή τους». Για πληροφορίες - συνεννόηση, στα γραφεία της Ομοσπονδίας ή στο 6976.975.834.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ