Κυριακή 3 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε οριακό επίπεδο η λειτουργία της ΕΥΔΑΠ

Συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ζητούν με Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Οπως είχε αποκαλύψει ο «Ρ», η πρόσφατη κακοκαιρία έγινε αφορμή να βγουν στην επιφάνεια μια σειρά από προβλήματα, κυρίως τεχνικών μέσων, που ταλανίζουν την ΕΥΔΑΠ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πουν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου το νερό νεράκι. Τα προβλήματα λοιπόν αυτά θέτουν με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Γκατζής, ζητώντας να μάθουν τι σχεδιασμός υπάρχει από την κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν και να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία της ΕΥΔΑΠ, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες του λαού.

Αποδείχτηκε - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ πολλαπλασιάζει τα προβλήματα για το λαό, αφού ο προσανατολισμός της εταιρίας είναι κύρια το εμπορικό κέρδος. Η κυβέρνηση και η διοίκηση αρνούνται να κάνουν τις αναγκαίες επενδύσεις σε υποδομή, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται σε οριακό επίπεδο η λειτουργία της ΕΥΔΑΠ. Συγκεκριμένα:

  • Από τις 19 Δεκέμβρη 2001 έχουν πέσει ογκόλιθοι από κατολισθήσεις στο κανάλι του Μόρνου στον Κιθαιρώνα και έτσι αυτό έχει μειωμένη παροχετευτικότητα.
  • Το τοιχίο του καναλιού της Υλίκης πριν τη σήραγγα Τανάγρας και σε μήκος 100 μέτρων περίπου έχει καταρρεύσει και έχει πέσει μέσα στο κανάλι.
  • Το ενωτικό υδραγωγείο Μόρνου - Υλίκης είναι εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετό καιρό λόγω βλαβών.
  • Ο αγωγός Κιούρκα - Αγ. Στέφανος έχει μεγάλες διαρροές.
  • Ο αγωγός που κατασκευάζεται (ο δεύτερος ενωτικός αγωγός των υδραγωγείων Μόρνου - Υλίκης) παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή του.
  • Η μεγάλη δεξαμενή στα διυλιστήρια Μενιδίου είναι εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή επισκευάζονται οι ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό του 1999.
  • Τα διυλιστήρια Γαλατσίου λειτουργούν επισφαλώς, αφού η ανακαίνισή τους καθυστέρησε και η λειτουργία τους γίνεται από παλιό αγωγό, μετά τη βλάβη που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι.
  • Επιπρόσθετα, στο κανάλι Μόρνου έχει τεθεί εδώ και ένα χρόνο εκτός λειτουργίας το κεντρικό λογισμικό σύστημα (δυναμική ρύθμιση) που βοηθά στο συντονισμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ