Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Εικαστικά
Σε χαρτί και κάμποτο

Εργα σε χαρτί και κάμποτο παρουσιάζει η Ματίνα Σταυροπούλου στην όγδοη ατομική της έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 5 Φλεβάρη στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Το θέμα των παρουσιαζόμενων έργων αφορά στις πτητικές μηχανές από τις πρώτες προσπάθειες του 1804, όταν κατασκευάστηκε το πρώτο ανεμόπτερο, έως και τα πρώτα επιβατικά του 1930. Η μελέτη αρχικά, βασίστηκε σε σχετικά σχέδια του Λεονάρντο ντα Βίντσι για την πτήση και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν μοντέλα από φωτογραφίες, κινηματογραφικά ντοκουμέντα και επισκέψεις σε μουσειακούς χώρους που φιλοξενούν αντιπροσωπευτικά δείγματα κυρίως του Α' παγκόσμιου πολέμου. Προτιμήθηκαν τα μοντέλα εκείνα, όπου ήταν φανερή με γυμνό μάτι η κατασκευή, γεγονός που ευνόησε τη μελέτη τόσο σε σχεδιαστικό, όσο και σε ζωγραφικό επίπεδο.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι λάδια, σινική μελάνη, κάρβουνο, ξηρά παστέλ, γραφίτης, μολύβια κ.ά. Βασική προσπάθεια της Μ. Σταυροπούλου είναι να αποδοθεί η ομορφιά και η δύναμη της πτητικής μηχανής, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μέσα από το σχέδιο και το χρώμα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ