Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 - Κυριακή 8 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Δεν είναι μοιραίο!

Δεν είναι μοιραίο για τον λαό μας, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, κάθε χρόνο να χάνουν πολύτιμους πνεύμονες πρασίνου, δάση, φυσικό πλούτο και σπίτια. Ο σχεδιασμός και τα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Αφορούν την ανθρώπινη ζωή, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τις λαϊκές ανάγκες.

Η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας προσφέρει σήμερα ανεξάντλητες δυνατότητες για την πρόληψη και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών, με ελαχιστοποίηση των ζημιών και των απωλειών. Ο προσανατολισμός όμως του αστικού κράτους είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, γι' αυτό με κάθε αφορμή αποδεικνύεται η έχθρα του για τα λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες.

Η πολιτική που εκθέτει σε κίνδυνο και καταστρέφει το περιβάλλον είναι η ίδια που τσακίζει το σύνολο των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Κι αυτή η πολιτική είναι που πρέπει να μπει στο στόχαστρο της διεκδίκησης και των λαϊκών αγώνων, δυναμώνοντας την πάλη για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που δεν θα υπηρετεί το κέρδος αλλά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ