Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 - Κυριακή 8 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
Συνεχείς εκκενώσεις περιοχών από την πυρκαγιά «Ντίξι»

Το Γκρίνβιλ, μία πόλη που είχαν φτιάξει χρυσοθήρες το 1880, έγινε παρανάλωμα του πυρός από την τεράστια πυρκαγιά «Ντίξι»
Το Γκρίνβιλ, μία πόλη που είχαν φτιάξει χρυσοθήρες το 1880, έγινε παρανάλωμα του πυρός από την τεράστια πυρκαγιά «Ντίξι»
Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά «Ντίξι», που από τα μέσα Ιούλη έχει κάνει στάχτη πάνω από 1.400 τ.χλμ. δασικής - αγροτολιβαδικής έκτασης και εκατοντάδες σπίτια, θεωρείται πλέον η έκτη χειρότερη στην Ιστορία της Καλιφόρνιας.

Οι περίπου 5.000 πυροσβέστες που προσπαθούν επί βδομάδες να τη θέσουν υπό έλεγχο αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, με αποτέλεσμα δεκάδες κοινότητες και κωμοπόλεις να «καταβροχθίζονται» από τις φλόγες αφού εκκενωθούν.

Μία από αυτές είναι και η κωμόπολη Γκρίνβιλ, περίπου 800 κατοίκων, που είχε φτιαχτεί το 1880 από χρυσοθήρες και μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πάνω από 2.000 κάτοικοι παρακείμενων στο Γκρίνβιλ πόλεων άρχισαν από την Παρασκευή να εγκαταλείπουν και αυτοί τα σπίτια τους σε Τέιλορσβιλ και Γουέστγουντ.

Η έκταση που κάηκε στην Καλιφόρνια μέχρι τέλη Ιούλη ήταν κατά 250% μεγαλύτερη από αυτή που καταστράφηκε την ίδια περίοδο το 2020, που είχε θεωρηθεί η χειρότερη χρονιά από άποψη πυρκαγιών στην πρόσφατη Ιστορία της Πολιτείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ