Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Αγγιξε το μετάλλιο ο Καραλής στο επί κοντώ

H σπουδαία εμφάνιση του Εμμανουήλ Καραλή στον τελικό του επί κοντώ, η οποία τον έφερε στην 4η θέση του αγωνίσματος, ήταν το γεγονός που ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς τη χτεσινή μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε έναν συναρπαστικό τελικό, ο νεαρός άλτης κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και έχοντας καλύτερο άλμα στα 5,80 μ. ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ αγγίζοντας μάλιστα μια θέση στο βάθρο. Ο Ελληνας πρωταθλητής πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,55, τα 5,70, ενώ μετά τα 5,80 δοκίμασε στα 5,87 όπου έφθασε αρκετά κοντά να τα ξεπεράσει αλλά και στις τρεις προσπάθειες βρήκε ελαφρώς τον πήχη και αφού είχε περάσει τουλάχιστον το μισό σώμα του. Ακόμα και έτσι, τόσο η προσπάθειά του και η θέση που κατέλαβε στον τελικό όσο και συνολικά η παρουσία του Καραλή, θεωρούνται απόλυτα επιτυχημένες και ελπιδοφόρες για το μέλλον. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σουηδός Ντουμπλάντις με άλμα στα 6,02 μ., ενώ είχε και τρεις αποτυχημένες στο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,19. Ο Αμερικανός Κρίστοφερ Νίλσεν ήταν δεύτερος με 5,97 και τρίτος ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ με 5,87. Ενώ το σπουδαίο όνομα του αγωνίσματος, ο Γάλλος Ρενό Λαβινελί, τραυματίστηκε στην προθέρμανση και παρά την προσπάθειά του βρέθηκε στην 8η θέση με 5,70.

Κάνοντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του μέχρι στιγμής ο Εμ. Καραλής βρέθηκε στην 4η θέση του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Associated Press

Κάνοντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του μέχρι στιγμής ο Εμ. Καραλής βρέθηκε στην 4η θέση του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στον στίβο, τη χτεσινή μέρα, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. με εμπόδια, παρά τη σπουδαία εμφάνιση, δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά. Ο έμπειρος σπρίντερ, αν και σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση με χρόνο 13.63, τερμάτισε 7ος στην προκριματική του σειρά (και 27ος συνολικά) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Στο τριπλούν άτυχος στάθηκε ο Δημήτρης Τσιάμης, ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του λόγω ενοχλήσεων που είχε από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες. Ετσι, έκανε ένα άκυρο άλμα και άφησε τις άλλες δύο προσπάθειες.

Στα 400 μ. των γυναικών η Ειρήνη Βασιλείου κατέλαβε την πέμπτη θέση στην τέταρτη προκριματική σειρά με χρόνο 53.16 και αποκλείστηκε.

Ιστιοπλοΐα: Στην κούρσα των μεταλλίων οι Μάντης - Καγιαλής

Στην κούρσα των μεταλλίων στα σκάφη 470 θα βρεθεί το ελληνικό δίδυμο των Τάκη Μάντη - Παύλου Καγιαλή, οι οποίοι κατέλαβαν την 6η θέση της γενικής κατάταξης αφού στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες είχαν μια 4η και μια 6η θέση. Η παρουσία τους εντός της πρώτης δεκάδας τούς έδωσε το δικαίωμα να μπουν στην τελική κούρσα όπου θα κριθούν οι θέσεις του βάθρου. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών το δίδυμο των Αιμιλίας Τσουλφά - Αριάδνης Σπανάκη ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με τη 15η θέση στη γενική κατάταξη.

Συγχρονισμένη κολύμβηση

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων βρέθηκε τελικά όλη η ελληνική ομάδα της συγχρονισμένης κολύμβησης μετά από τα κρούσματα κορονοϊού που ανιχνεύθηκαν σε 3 αθλήτριες. Αρχικά από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώθηκε πως χτες Τρίτη, το πρωί, ανιχνεύθηκαν 3 νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε αθλήτριες της ομάδας, και αποφασίστηκε η απόσυρση της ομάδας που θα μετείχε στο ομαδικό του αγωνίσματος. Ωστόσο, λίγο αργότερα η ελληνική αποστολή ενημερώθηκε πως δεν θα αγωνιστεί και το ντουέτο των Ευαγγελίας Πλατανιώτη - Εβελίνας Παπάζογλου. Μάλιστα, το ελληνικό ντουέτο ήταν 10ο στο πρώτο μέρος του προκριματικού και κοντά στην πρόκριση στον τελικό. Σημειώνεται πως η Ευ. Πλατανιώτη είχε ανιχνευθεί θετική (αλλά ασυμπτωματική) στον κορονοϊό λίγο πριν από την αναχώρηση της ομάδας για το Τόκιο και αρχικά είχε γνωστοποιηθεί η απουσία της από τους αγώνες. Ωστόσο, στα επόμενα τεστ που υποβλήθηκε βρέθηκε αρνητική και ταξίδεψε στην ιαπωνική πρωτεύουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ