Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νέος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα»

Τέλη Αυγούστου ξεκινά ο τρίτος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα». Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, αιτήσεις θα μπορούν να καταθέσουν και οι οικογένειες οι οποίες είναι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ στις Β' και Γ' εισοδηματικές κατηγορίες (ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα από 6.000 έως 15.000 ευρώ) και ταυτόχρονα έχουν τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα ή έχουν εξαρτώμενο τέκνο με αναπηρία. Οι δικαιούχοι λαμβάνουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Την περασμένη Παρασκευή έκλεισαν οι δύο πρώτοι κύκλοι της «Ψηφιακής Μέριμνας» (ο πρώτος άνοιξε τον Απρίλη, δύο μόλις μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς που πέρασε με τηλεκπαίδευση) και οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι 1η Νοέμβρη.

Το υπουργείο Παιδείας συνοδεύει τις σχετικές ανακοινώσεις με αναφορές στον «ψηφιακό μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης» και τις «ψηφιακές δεξιότητες», συνδέοντας το πρόγραμμα και με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στο σχολείο, ωστόσο από τα κριτήρια που μπαίνουν για τη διάθεση του κουπονιού είναι φανερό ότι αποκλείεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και των λαϊκών οικογενειών, και δικαιούχοι παραμένουν μόνο οικογένειες που εμφανίζουν εισοδήματα πείνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ