Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Μανώλης Μητσιάς γιορτάζει στο Ηρώδειο

Ο Μανώλης Μητσιάς γιορτάζει τα 50 χρόνια του στο ελληνικό τραγούδι τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στο Ηρώδειο, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα μουσικά μονοπάτια της ζωής του. Μια συναυλία - φόρος τιμής στους κορυφαίους δημιουργούς, στιχουργούς και συνθέτες που του εμπιστεύτηκαν τα μεγάλα τραγούδια τους. Ενα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς του, που αποτελούν ταυτόχρονα και πολλές από τις εμβληματικές στιγμές και εκφάνσεις του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

Ολες τις μεγάλες επιτυχίες των 50 ετών της καλλιτεχνικής του πορείας σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Μάνου Λοΐζου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Γιάννη Σπανού, Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Ακη Πάνου, Ηλία Ανδριόπουλου, Γιώργου Χατζηνάσιου, Χρήστου Λεοντή, και σε στίχους και ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Ρίτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου και πολλών άλλων μουσικών, στιχουργών και ποιητών.

Μια μεγάλη διαδρομή... Από τα Δουμπιά στα «Σκαμνιά», από τη μπουάτ «107» της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, και από την «Columbia» στην πρώτη μεγάλη επιτυχία, «Στην Ελευσίνα μια φορά». Από κει και πέρα, οι μουσικές «αποσκευές» του Μ. Μητσιά όλο και να γίνονται πιο βαριές, ουσιαστικές, πολύτιμες και πολυταξιδεμένες σχεδόν σε όλο τον κόσμο και σε αναγνωρισμένους διεθνώς συναυλιακούς χώρους.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Αχιλλέα Γουάστωρ.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ