Τετάρτη 14 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαμαρτυρία ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων, στους εκβιασμούς, στις απολύσεις

Το κλείσιμο καταστημάτων, τους εκβιασμούς και τις απολύσεις εργαζομένων κατήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Αττικής με παράσταση διαμαρτυρίας χτες το μεσημέρι στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. «Κλείνουν καταστήματα και μας εκβιάζουν, μόνο απολύσεις ξέρουν να μοιράζουν», φώναξαν οι εργαζόμενοι και απαίτησαν να μπει τέρμα στις εργοδοτικές πιέσεις και απειλές.

Στις τράπεζες η εργοδοσία προχωρά σε κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, προγράμματα «εθελούσιων» για το προσωπικό, πιέσεις και εκβιασμούς στους εργαζόμενους για να «αποχωρήσουν» ...οικειοθελώς, αλλά και απολύσεις. Στο φόντο αυτό, και στην Πειραιώς έχει ενταθεί η πίεση στους εργαζόμενους να δεχτούν «εθελοντικά» την απόλυσή τους, ενώ όπως καταγγέλλει το Σωματείο «ιδιαίτερος στόχος τρομοκρατίας και εκβιασμού γίνονται οι συνάδελφοι ΑμεΑ».

Το Σωματείο κατήγγειλε τη στάση της εργοδοσίας, που όχι μόνο δεν συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του, αλλά «υποδέχτηκε» τους εργαζόμενους με κατεβασμένα ρολά, κλειστές πόρτες και με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο. Οπως ξεκαθάρισε, η απάντησή του στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας θα δοθεί με συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

«Διακαής και διαχρονικός στόχος είναι να μειώσουν οι τράπεζες το λειτουργικό τους κόστος», αναφέρει το Σωματείο. «Αυτήν τη μείωση την πληρώνουμε πάντα εμείς, με όποιο κόστος. Στον βωμό αυτής της μείωσης κόστους έγιναν απολύσεις, εθελούσιες και ευθέως πια, κλείσιμο καταστημάτων, αποσχίσεις», σημειώνει. Η μετάβαση στην ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών, που συνδέεται με την εκταμίευση της χρηματοδότησης προς το τραπεζικό σύστημα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, σηματοδοτεί επίθεση στις θέσεις εργασίας και στα δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων. «Αντί η "ψηφιακή μετάβαση" να εξασφαλίζει λιγότερες ώρες σταθερής δουλειάς για τους τραπεζοϋπαλλήλους, αφού πια υπάρχουν η τεχνολογία και η επιστήμη, αντί να μειώνει την εντατικοποίηση της εργασίας, να αναδιανέμεται το προσωπικό σε άλλες υπηρεσίες ή άλλες κοντινές περιφέρειες για την επαρχία, κάνουν το αντίθετο! Ξεφορτώνονται το προσωπικό με συγκροτημένα δικαιώματα και ό,τι ανάγκη προκύπτει την καλύπτουν με ελαστικά εργαζόμενους», καταγγέλλει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ