Τρίτη 13 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα!

Συγκέντρωση στις 15 Ιούλη, στην πλατεία Γεωργίου

Συγκέντρωση συνέχισης του αγώνα ενάντια στην ανεργία, για «δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», διοργανώνει η δημοτική αρχή Πάτρας την Πέμπτη 15 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα μιλήσει ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Η δημοτική αρχή διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας που ανακυκλώνουν την ανεργία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίσης αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και πλήρη κάλυψη από το κράτος όλων των αναγκών του δήμου, παράταση του προγράμματος του ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος του 2021. Ολοι οι εργαζόμενοι του δήμου, ανεξαρτήτου σχέσης και χρόνου εργασίας, να αμείβονται με βάση το μισθολόγιο του Δημοσίου. Επίδομα ανεργίας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

Η δημοτική αρχή καλεί όλους τους εργαζόμενους του δήμου στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα. Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνει στους συμβασιούχους εργαζόμενους του δήμου, «όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια, μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες».

Θυμίζει τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, όπως τη μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα και καλεί σε συνέχιση στον ίδιο δρόμο, σε κλιμάκωση της δράσης, «ιδιαίτερα σήμερα που η ανεργία και η φτώχεια έχουν φωλιάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι».

Στο μεταξύ, την παράταση του τρέχοντος προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ ζητά ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Σ. Πέτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ