Τρίτη 13 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΩΣ
«Στον αέρα» 700 ξενοδοχοϋπάλληλοι

Στην ανεργία πετιούνται 700 εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό όμιλο Κυπριώτη στην Κω, μετά την απόφαση της επιχείρησης να μη λειτουργήσει τις μονάδες της στο νησί κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Σε τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, η εργοδοσία ξεκαθάρισε τις προθέσεις της να αφήσει «ξεκρέμαστο» το προσωπικό, αποφεύγοντας να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση απέναντί τους, σε μία ακόμα ένδειξη για το πώς οι εργαζόμενοι του κλάδου πληρώνουν την ανάπτυξη της «βαριάς βιομηχανίας» του Τουρισμού.

«Η αρνητική αυτή εξέλιξη δεν είναι μοναδική. Είναι όμως κραυγαλέα για το νησί», τονίζουν το Εργατικό Κέντρο Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω. Οσο κι αν η εργοδοσία έχει «αβανταδόρο» όλο το αντεργατικό πλαίσιο που χτίστηκε από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, σημειώνουν, «ισχύουν ακόμα συμβατικές εργοδοτικές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους, τις οποίες θα φροντίσουμε να μην τις αποφύγει». Καλούν τους εργαζόμενους, τόσο στο συγκεκριμένο όσο και σε άλλα ξενοδοχεία, να διεκδικήσουν την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, του εισοδήματος και της ασφαλιστικής τους κάλυψης.

«Ο κλάδος του Τουρισμού δεν είναι μόνο επιχειρήσεις - όμιλοι και μεγαθήρια, αλλά κυρίως εργαζόμενοι, που χωρίς αυτούς όλα αυτά είναι κουφάρια που δεν βγάζουν κέρδη», ξεκαθαρίζουν και καταγγέλλουν την κυβέρνηση, που «μπουκώνει με εκατομμύρια τους μεγαλοξενοδόχους στο όνομα της ανάπτυξης» και την ίδια στιγμή δεν παίρνει το παραμικρό μέτρο «ώστε κανένας ξενοδοχοϋπάλληλος άνεργος να μη μείνει απροστάτευτος».

Σύσκεψη στη Ρόδο

Σε σύσκεψη σήμερα Τρίτη, στις 8 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο του 1ου ορόφου στο μπαρ «La Terrazza», καλεί η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Η σύσκεψη έχει θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους στον κλάδο του Τουρισμού, αλλά και την καινούργια επίθεση της κυβέρνησης, με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). Η ΔΑΣ καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους εργαζόμενους στον Τουρισμό αλλά και σε κάθε κλάδο να πάρουν μέρος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ