Παρασκευή 2 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Αμεση απόσυρση των διατάξεων που υποβαθμίζουν τα πτυχία προπονητών

Ανακοίνωση για τις σχετικές διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου

Eurokinissi

Την άμεση απόσυρση των διατάξεων του νέου αθλητικού νομοσχεδίου με τις οποίες υποβαθμίζονται τα πτυχία προπονητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΕΦΑΑ, πρώην ΤΕΦΑΑ) ζητάει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνονται οι κυβερνητικές πρακτικές υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων στον αθλητισμό, που υποχρεώνουν πτυχιούχους των ΣΕΦΑΑ να πληρώσουν για αυτά που έχουν σπουδάσει προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα του προπονητή.

Αναλυτικά αναφέρεται:

«Η κυβέρνηση με διατάξεις που περιλαμβάνονται στον νέο νόμο του υπουργείου Αθλητισμού υποβαθμίζει, επί της ουσίας, τα πτυχία ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ποδοσφαίρου, αφού τα κατατάσσει στην κατηγορία Β και υποχρεώνει τους αποφοίτους να πληρώνουν στην ΕΠΟ υψηλό χρηματικό αντίτιμο, που φτάνει μέχρι και αρκετές χιλιάδες ευρώ, για να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα κατηγορίας Α!

Δηλαδή το κράτος αναθέτει σε ιδιώτη που οργανώνει πρωταθλήματα να καθορίζει επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, κατά παρέκκλιση ακόμα και του νόμου που ισχύει για τα υπόλοιπα αθλήματα! Μάλιστα οι συγκεκριμένες αλλαγές δημιουργούν προηγούμενο ώστε στο μέλλον να κάνουν το ίδιο και άλλες ισχυρές αθλητικές ομοσπονδίες, και ουσιαστικά να ακυρωθεί η αξία όλων των πτυχίων με ειδικότητα των ΤΕΦΑΑ.

Ας μας εξηγήσει η κυβέρνηση: Πώς ένας φοιτητής που παρακολουθεί 4ετές πρόγραμμα σπουδών σε ΑΕΙ, καθώς και την αντίστοιχη ειδικότητά του για τουλάχιστον έναν χρόνο, τελικά παίρνει ένα πτυχίο που δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα, ενώ στις σχολές της ΕΠΟ, πληρώνοντας και κάνοντας μερικές εβδομάδες σεμινάρια, αποκτά κάποιος "επάρκεια";».

«Οι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ έχουν πείρα! Το 2018 ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να χτυπήσει τα πτυχία και τα εργασιακά τους δικαιώματα, με νομοσχέδιο που είχε καταθέσει στη Βουλή. Οπως τότε οι φοιτητές με τον αγώνα τους ακύρωσαν αυτούς τους σχεδιασμούς, έτσι και τώρα μπορούν να βάλουν εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, που εξυπηρετεί για μία ακόμα φορά τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών στον χώρο του Αθλητισμού!», τονίζει η ΕΓ του ΜΑΣ και απαιτεί «να αποσυρθούν τώρα οι διατάξεις που υποβαθμίζουν τα πτυχία των προπονητών ΤΕΦΑΑ! Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας. Το πτυχίο να κατοχυρώνει την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό. Οχι στην εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ