Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΙΩΝΙΔΕΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να σταματήσει εδώ και τώρα η απαράδεκτη διαδικασία δίωξης γονιών

Καλούνται για ανωμοτί κατάθεση, με βάση ανώνυμες καταγγελίες

Συνεχίζεται η απαράδεκτη διαδικασία δίωξης σε βάρος γονιών, εκλεγμένων μελών στα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων στην Ιωνίδειο του Πειραιά και άλλων γονιών μαθητών του σχολείου με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις τον περασμένο Σεπτέμβρη για μέτρα προστασίας στα σχολεία.

Η διαδικασία ξεκίνησε από ανώνυμες καταγγελίες που κατονομάζουν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, άλλους γονείς, αλλά και μαθητές και βασίζεται στον Ποινικό Κώδικα, ο οποίος θεωρεί την κατάληψη ποινικό αδίκημα, αποδίδοντας στους γονείς τις κατηγορίες για ηθική αυτουργία, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων! Κι αυτά μάλιστα τη στιγμή που πάγια δικαστική πρακτική είναι οι υποθέσεις που στηρίζονται μόνο σε ανώνυμες καταγγελίες να μπαίνουν στο αρχείο.

Την απαράδεκτη και πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία δίωξης γονιών με την ιδιότητά τους ως μελών των ΔΣ Συλλόγων Γονέων έχει καταγγείλει επανειλημμένα η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, ενώ με πρόσφατη ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ζητήσει εδώ και τώρα να μπει στο αρχείο η υπόθεση.

Η διαδικασία ωστόσο συνεχίζεται και οι γονείς που διώκονται έχουν κληθεί για ανωμοτί κατάθεση αυτήν τη βδομάδα, κι ενώ ως μάρτυρες κλήθηκαν να καταθέσουν το προηγούμενο διάστημα και μαθητές!

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Γονέων του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ιωνιδείου καλούν το υπουργείο να αναλάβει τώρα τις ευθύνες του για το θέμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Αυτή η υπόθεση πρέπει να σταματήσει. Πρόκειται για αήθεις επιθέσεις με στόχο να πλήξουν το σχολείο μας, τους Συλλόγους Γονέων και τους μαθητές. Αντί να απολογούνται όλοι αυτοί που με τη στάση τους μας οδήγησαν στο να μετράμε σήμερα ανθρώπινες απώλειες, καλούνται σε απολογία μέλη των συλλόγων, που μέσα από τη διαδρομή τους στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν με κριτήριο την ασφάλεια και την ηρεμία της μαθητικής κοινότητας.

Για άλλη μια φορά ως Σύλλογοι Γονέων καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε ότι θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τα παιδιά μας καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο οχυρώνοντάς τα ψυχολογικά και σωματικά. Επίσης, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο τα μέλη μας και τα παιδιά μας. Υπενθυμίζουμε πως πάγια τακτική των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας από τη δημιουργία τους είναι η στήριξη, η αρωγή και η προστασία της μαθητικής κοινότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ