Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επίσκεψη στη δομή προσφύγων και μεταναστών

Επίσκεψη στην τοπική δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών πραγματοποίησε την Τρίτη κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Κώστα Κουκούλα.

Το κλιμάκιο του Κόμματος συζήτησε με εργαζόμενους στη δομή για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι φιλοξενούμενοι της δομής.

Στη συγκεκριμένη δομή διαμένουν 890 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους παιδιά. Οπως μετέφεραν οι εργαζόμενοι, σοβαρές είναι οι ελλείψεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων και των μεταναστών, ενώ ανά διαστήματα έχουν σημειωθεί προβλήματα στην τροφοδότηση της δομής με self tests, παρά τις φιλότιμες - όπως τις χαρακτήρισαν - προσπάθειες του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων από τα κοινωφελή προγράμματα οι οποίοι εργάζονταν στη δομή έχουν λήξει, με αποτέλεσμα να έχουν πάψει οι εργασίες συντήρησης, επισκευών όπως και καθαριότητας τις οποίες είχαν αναλάβει αυτοί.

Επίσης, εκατοντάδες είναι οι πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ, αφού παρότι έχουν πάρει τα χαρτιά για άσυλο, δεν μπορούν να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, π.χ. στη Γερμανία.


Μάλιστα, από ορισμένους από τους ίδιους τους διαμένοντες στη δομή μεταφέρθηκαν στο κλιμάκιο οι μεγάλες ανάγκες σε παιδικά γάλατα, πάνες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Προσφύγων, στις 20 Ιούνη, η ΤΕ Καβάλας θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Στις συζητήσεις ο Κ. Κουκούλας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των κατατρεγμένων και παράλληλα αναδεικνύει τη ρίζα του προβλήματος που οδηγεί στην προσφυγιά και τη μετανάστευση: Τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, τη φτώχεια και τους κατατρεγμούς. Τόνισε επίσης την ανάγκη της πάλης ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και στην επαίσχυντη Συμφωνία με την Τουρκία, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και εγκλωβίζει διπλά τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ