Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Με υπουργική απόφαση αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες εκλογές

Μπαράζ αιτήσεων στο Πρωτοδικείο Αθήνας για νέα προσωρινή διοίκηση

Στο Πρωτοδικείο Αθήνας θα κριθούν ξανά οι τύχες των εκλογών στην ΕΟΚ καθώς και η διοίκηση που θα τις διενεργήσει αφού την αναβολή των προγραμματισμένων αρχαιρεσιών για τις 30/5 ακολούθησε μπαράζ αιτήσεων στο Πρωτοδικείο με σκοπό τη διαμόρφωση του σκηνικού στην Ομοσπονδία για τη συνέχεια. Οι εκλογές που ήταν να διεξαχθούν με τη φυσική παρουσία των μελών στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» αναβλήθηκαν μετά από σχετική απαγόρευση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με απαράδεκτα προσχήματα περί προστασίας της δημόσιας υγείας και «τεταμένου κλίματος» μεταξύ των υποψηφίων.

Ουσιαστικά η αστυνομική παρέμβαση ήρθε μετά από αίτημα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη, ο οποίος με στόχο την παρέμβαση στις εκλογές, εξαρχής είχε αντιταχθεί στην απόφαση της προσωρινής διοίκησης Πρωτοδικείου στην ΕΟΚ για πραγματοποίηση των εκλογών με φυσική παρουσία, ζητώντας αυτές να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά.

Μάλιστα ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εικόνα το πρωί της Κυριακής 30/5 με τις κλούβες των ΜΑΤ και τους αστυνομικούς έξω από το άδειο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με στόχο να εμποδίσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια διεξαγωγής των εκλογών.

Να σημειωθεί πως χτες το πρωί κατατέθηκαν 4 αιτήσεις στο Πρωτοδικείο για προσωρινή διοίκηση στην ΕΟΚ. Συγκεκριμένα, από τους δύο υποψηφίους για την προεδρία, Βαγγέλη Λιόλιο και Αγγελο Παπανικολάου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάτι αντίστοιχο αναμένεται (ίσως και σήμερα Τρίτη 1/6) να συμβεί και από τον έτερο υποψήφιο Παναγιώτη Φασούλα. Παράλληλα αίτηση κατέθεσαν 21 σωματεία τα οποία ήταν εκτός μητρώου αλλά είχαν κερδίσει από το Πρωτοδικείο τη συμμετοχή τους στις εκλογές διεκδικώντας την παραμονή της νυν προσωρινής διοίκησης που είχε οριστεί από το Πρωτοδικείο πριν από ένα μήνα. Η τέταρτη αίτηση έγινε από «τρίτους» οι οποίοι πρότειναν ως προσωρινή διοίκηση 19 μπασκετικές προσωπικότητες, που δεν είναι υποψήφιοι, προκειμένου να αναλάβουν να οδηγήσουν την ΕΟΚ στις εκλογές.

Η εκδίκαση των συγκεκριμένων αιτήσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Πρωτοδικείο την Πέμπτη ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές της επόμενης βδομάδας. Με τα νέα δεδομένα πλέον ως πιθανές ημερομηνίες εκλογών φαντάζουν η 18η Ιούλη και η 25η Ιούλη.

Με δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΚ και της μέχρι πρότινος προσωρινής διοίκησης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, «επιτέθηκε» στην κυβέρνηση και τον Λευτέρη Αυγενάκη λόγω της αναβολής των εκλογών της ΕΟΚ, κάνοντας λόγο για «πράξεις οι οποίες προσβάλλουν με τη σύγκρουση εξουσιών και αλλοιώνουν τη συνταγματική τάξη». Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου να δώσει παράταση στη θητεία της προσωρινής διοίκησης και εντολή πραγματοποίησης των εκλογών τονίζει χαρακτηριστικά πως «αξίζει ειδικής ανάλυσης ότι ένας υφυπουργός νομίζει ότι έχει πλέον το δικαίωμα να μεταβάλλει και να καταργεί αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανονικά οι εκλογές στις 12/9(2021-09-10 00:00:00.0)
Παρέμεινε η νυν προσωρινή διοίκηση(2021-06-08 00:00:00.0)
Στις 7/6 η απόφαση για την προσωρινή διοίκηση(2021-06-04 00:00:00.0)
Απάντηση στις καταγγελίες Αυγενάκη για τις εκλογές στην ΕΟΚ(2021-05-28 00:00:00.0)
Παραμένει η προσωρινή διοίκηση μέχρι τις εκλογές(2021-05-25 00:00:00.0)
Προκλητικές οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης(2021-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ