Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑ
«Ανησυχίες» για τη βόμβα στη βρετανική πρεσβεία

Πακιστανοί στρατιώτες σπεύδουν στο χώρο της βρετανικής πρεσβείας μετά από την έκρηξη, που δεν κόστισε ζωές

Associated Press

Πακιστανοί στρατιώτες σπεύδουν στο χώρο της βρετανικής πρεσβείας μετά από την έκρηξη, που δεν κόστισε ζωές
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ και ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Η έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου στο χώρο της βρετανικής πρεσβείας στο Πακιστάν, έστω κι αν δεν κόστισε ζωές ή τραυματισμούς ήταν ανάμεσα στα «πρώτα θέματα» των διεθνών ΜΜΕ και των ειδησεογραφικών πρακτορείων -- επισκιάζοντας την επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στη χώρα, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας για «αποκλιμάκωση της έντασης» στις σχέσεις του Πακιστάν με την Ινδία. Η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε τη «σοβαρή ανησυχία της» για το συμβάν διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρο.

Η αστυνομία του Πακιστάν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, περιέγραψε ως «μικρής ισχύος» το μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε ένα μίνι λεωφορείο που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των Πακιστανών υπαλλήλων της πρεσβείας. Ο Στρο διαμήνυσε προς την κυβέρνηση του πραξικοπηματία στρατηγού/ αυτοδιορισμένου Προέδρου Περβέζ Μουσάραφ πως «είναι σε αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας». Ο στρατηγός δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα, σε μια ομιλία του που σηματοδοτεί τη στροφή του έναντι της «τρομοκρατίας» στο εσωτερικό του Πακιστάν, ότι θα την «πατάξει».

Σε άλλες εξελίξεις από την περιοχή:

  • Η ινδική αστυνομία διεύρυνε το ανθρωποκυνηγητό στη Δυτική Βεγγάλη και προχώρησε σε επιπλέον των 55 -που είχε κάνει ως την Τετάρτη- συλλήψεις υπόπτων για την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο (Τρίτη). Οι ινδικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν παράλληλα ότι διαθέτουν βίντεο που μπορεί να βοηθήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών της επίθεσης, ενώ εκτίμησαν πως «δεν ήταν από το Κασμίρ ούτε Πακιστανοί».
  • Ο στρατηγός Μουσάραφ ανακοίνωσε ότι οι επόμενες εκλογές στο Πακιστάν θα γίνουν τον Οκτώβρη εφέτος, χωρίς πάντως να αποσαφηνίσει το αν ο ίδιος θα εγκαταλείψει την προεδρία την οποία χάρισε στον εαυτό του (ακολουθώντας το παράδειγμα του Ζία Ουλ-Χακ).
  • Στο Κασμίρ, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από επίθεση, με χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα, αυτονομιστών σε φυλάκιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ