Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ALPHA BANK
Με το ζόρι συνδρομή στην εργοδοτική παράταξη

Το ζήτημα της παράνομης παρακράτησης εισφοράς από τους εργαζόμενους της ALPHA BANK, υπέρ της συνδικαλιστικής παράταξης του συλλόγου εργαζομένων της τράπεζας, ΑΣΚΕ, θίγουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Αντ. Σκυλλάκος, με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Ερώτηση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα της ALPHA BANK καταγγέλλουν συνδικαλιστικές παρατάξεις και συνδικαλιστές. Συγκεκριμένα η Τράπεζα σε μηνιαία βάση κατακρατεί 500 δρχ. από τους μισθούς των χιλιάδων εργαζομένων της υπέρ της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΚΕ, η οποία σήμερα έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού της ALPHA BANK.

Με τον τρόπο αυτό η εργοδοσία αναγκάζει τους εργαζόμενους της Τράπεζας να χρηματοδοτούν μια συγκεκριμένη παράταξη και να εμφανίζονται υποστηρικτές της παρά τη θέλησή τους. Ετσι ή αλλιώς αυτή η παρέμβαση της εργοδοσίας είναι παράνομη με βάση το Ν.1264/82».

Ερωτάται ο υπουργός: «Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε άμεσα να σταματήσει η εργοδοσία τις παράνομες παρακρατήσεις της μηνιαίας συνδρομής υπέρ συνδικαλιστικής παράταξης και να επιστραφούν στους εργαζόμενους τα έως τώρα παρανόμως παρακρατηθέντα;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ