Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποιήσεις σήμερα έξω από τρία δημαρχεία

Διεκδικούν ασφαλή σχολεία και όχι εξεταστικά κέντρα

Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ., στα δημαρχεία Θεσσαλονίκης, Ευόσμου - Κορδελιού και Καλαμαριάς, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και ενάντια στη μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο.

Στο μεταξύ, μέρα με τη μέρα τα κρούσματα στα Λύκεια που άνοιξαν την προηγούμενη βδομάδα πολλαπλασιάζονται. Χτες ξεπέρασαν τα 300 τα σχολεία που είτε εξολοκλήρου είτε τμήματά τους παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων, αποδεικνύοντας πως το μέτρο των self tests σε τίποτα δεν διασφαλίζει την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, αφού δεν συνδυάζεται με μέτρα αραίωσης των μαθητών στις τάξεις, αύξησης του προσωπικού καθαριότητας κ.λπ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες το απόγευμα εκπρόσωποι του Συντονιστικού της Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισαν ως μια πρώτη νίκη τη διαφαινόμενη πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να ανακοινώσει ότι δεν θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις και ότι δεν θα ισχύσει για φέτος η τράπεζα θεμάτων, που στην προηγούμενη εφαρμογή της άφησε μετεξεταστέο το 40% των μαθητών.

Οπως είπαν ο Αρης, πρόεδρος του 15μελούς 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, η Ελίνα από Λύκειο της Μαλακοπής και ο Γιάννης από Γυμνάσιο της Καλαμαριάς, από την πρώτη στιγμή οι μαθητές παλεύουν για ασφαλή λειτουργία των σχολείων και όλους αυτούς τους μήνες έχουν αναδείξει τις διεκδικήσεις τους μέσα από πολύμορφες δράσεις. Συνεχίζουν τον αγώνα και καλούν σε ακόμη πιο μαζική συμμετοχή των μαθητών.

Στις σημερινές δράσεις καλούν: 1ο ΓΕΛ Συκεών, 1ο Γυμνάσιο και 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, 2ο ΓΕΛ και 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, 2ο ΓΕΛ Θέρμης, 4ο ΓΕΛ και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 19ο ΓΕΛ, Α1 και Α3 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και Α1 1ο ΓΕΛ Νεάπολης.

Στον Βόλο

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12.30 μ.μ. εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της πόλης του Βόλου, με αίτημα να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας για την ασφαλή λειτουργία και το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

Οπως καταγγέλλουν, «αρκετά σχολεία και τμήματα στην περιοχή μας κλείνουν άρον - άρον γιατί μετρούν κιόλας κρούσματα. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, επιδεινώνοντας τα σοβαρά κενά που έχουν δημιουργηθεί εδώ κι έναν χρόνο στη μόρφωση των παιδιών μας, αλλά και στην κοινωνικοποίηση και τον υγιή ψυχισμό τους».

Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν είναι: Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων ΟΤΑ, Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθαριστριών - Καθαριστών, Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδείες και εκδηλώσεις για τον δίκαιο αγώνα για τα μορφωτικά δικαιώματα(21/10/2021)
Αγωνιστικό μαθητικό ραντεβού αύριο(5/11/2013)
Την Κυριακή συζητούν τον πανελλαδικό συντονισμό τους(7/10/2011)
Περιοδείες σε σχολεία(10/9/2009)
Για την ειρήνη και τη φιλία των λαών(27/3/2008)
Συντονίζουν τον αγώνα τους(30/10/2007)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org