Τρίτη 20 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Εργοδοσία και κυβέρνηση δεν θα «παίζουν» με την υγεία και τα δικαιώματά μας

Στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Απρίλη και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Μέρα κινητοποιήσεων οργανώνουν την Πέμπτη 22 Απρίλη τα κλαδικά σωματεία στο Εμπόριο που δραστηριοποιούνται στην Αττική (Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής), με συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς.

«Ως εδώ! Δεν αντέχουμε άλλο! Δεν θα το επιτρέψουμε!», λένε οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν καθημερινά τόσο τον κίνδυνο της πανδημίας όσο και την επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης στα δικαιώματά τους.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής έχουν προκηρύξει στάση εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) για τη συγκεκριμένη μέρα. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν με αποφάσεις τους τα Σωματεία Εργαζομένων στην επιχείρηση «Praktiker» και στην επιχείρηση «Lidl».

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες οργανώνονται την Πέμπτη 22 Απρίλη και σε άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων προγραμματίζει παρεμβάσεις σε μεγάλα καταστήματα της πόλης. Στο πλαίσιο της μέρας δράσης, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αχαΐας (ΣΕΙΥΠ) προχωρά σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Πάτρα (Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος).

Μια ακόμα εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ θύμα της πανδημίας

Την ίδια στιγμή που τα σωματεία σημαίνουν συναγερμό για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, μια ακόμα εργαζόμενη προστέθηκε την περασμένη βδομάδα στη λίστα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Οπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, η εργαζόμενη που άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Πέμπτη, δούλευε σε κατάστημα της αλυσίδας «Σκλαβενίτης» στον Πειραιά, είχε νοσήσει από Covid-19 και βρισκόταν σε καραντίνα. Το σωματείο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της και απαιτεί από κυβέρνηση και εργοδοσία όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο πραγματοποίησε παρέμβαση στο κατάστημα, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις «η εργοδοσία ήταν άφαντη».

  • Την κινητοποίηση των σωματείων στηρίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ