Παρασκευή 2 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Διεκδίκηση στο πνεύμα της Πρωταπριλιάς

Το δικό τους πρωταπριλιάτικο μήνυμα έστειλαν χτες οι μαθητές από το κέντρο της Αθήνας, αποδεικνύοντας ότι ξέρουν να αξιοποιούν κάθε τρόπο για να αναδείξουν τις ανάγκες τους και να διεκδικήσουν όσα τους αξίζουν.

Μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, μαθητές μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα και είπαν «ευχαριστώ» στο υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση για όσα ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους έναν χρόνο τώρα. Με ένα πανό που έγραφε «Ζήτω η κυβέρνηση και η υπουργός, ποτέ ξανά στον δρόμο από δω και μπρος» και πικέτες με μηνύματα όπως «Βάση εισαγωγής τα 19.999 μόρια - κανένας μαθητής στο πανεπιστήμιο», «Τράπεζα θεμάτων 2014: μεταξεταστέοι 35% - Νέος στόχος για το 2021: 99%», «60 μαθητές ανά τάξη», «Τηλεαπουσίες και σε όποιον δεν βλέπει survivor», στο πνεύμα φυσικά της Πρωταπριλιάς, οι μαθητές καυτηρίασαν με χιούμορ ζητήματα όπως η καθιέρωση της «τράπεζας θεμάτων», η θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, ο αριθμός μαθητών στις τάξεις, η τηλεκπαίδευση κ.ά. Και με ένα δρώμενο στο οποίο «πρωταγωνιστούσε» η υπουργός Παιδείας, έδωσαν από τη δική τους ματιά την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την πορεία της τηλεκπαίδευσης και τα μέτρα που κάνουν τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να πανηγυρίζουν, προκαλώντας γέλιο.

Δηλώνοντας πως πρέπει να μπει τέρμα στην κοροϊδία, η παρέμβαση των μαθητών ανέδειξε τον διεκδικητικό της χαρακτήρα: Αναποδογυρίζοντας τις πικέτες εμφανίστηκαν τα αιτήματα που εκφράζουν όλους τους μαθητές, για «απόσυρση της τράπεζας θεμάτων», «να παρθούν πίσω όλες οι άδικες απουσίες της τηλεκπαίδευσης», «καμία σκέψη για κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων», «προσαρμογή τώρα στην ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων», «να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές που πέρασαν εν μέσω πανδημίας» κ.λπ., με το κεντρικό πανό της Συντονιστικής Επιτροπής να καλεί: «Βάζουμε mute στο υπουργείο Παιδείας. Δυναμώνουμε τη δική μας ένταση».

Εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας κάλεσαν σε συνέχιση του αγώνα, συνεδριάσεις των μαθητικών συμβουλίων και τοπικών συντονιστικών, με αγωνιστικές αποφάσεις, πολύμορφη δραστηριότητα τις επόμενες μέρες στις γειτονιές. Εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και Μπραχαμίου μετέφεραν την αγανάκτηση και την αγωνία για το πότε, πώς και αν θα ανοίξουν τα σχολεία, για το ότι δεν έχουν παρθεί μέτρα στο μεταξύ για την προστασία της υγείας, για την κατάσταση στα νοσοκομεία, και αναφέρθηκαν στη δράση των μαθητών για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ