Σάββατο 27 Φλεβάρη 2021 - Κυριακή 28 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μουσική διαμαρτυρία

Μουσική διαμαρτυρία στην αυλή του Πανεπιστημίου Μακεδονία (ΠΑΜΑΚ) πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, συνεχίζοντας τον αγώνα για ασφαλές άνοιγμα των σχολών και ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Με γνωστές μελωδίες και τραγούδια, όπως ο «Μικρόκοσμος», έδειξαν την απόφασή τους να μην κάνουν πίσω από τις διεκδικήσεις τους, ενώ παρουσιάζοντας μια διασκευή του γνωστού παραδοσιακού θρακιώτικου τραγουδιού «Το Μαργούδι κι ο Αλεξανδρής» καυτηρίασαν την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ και τις 31 συλλήψεις.

Οπως κατήγγειλαν, η πλειοψηφία των φοιτητών του Τμήματος δεν διδάχθηκαν και δεν βαθμολογήθηκαν σε ορισμένα υποχρεωτικά μαθήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο και να παρατείνουν τις σπουδές τους. Επιπλέον, το κλείσιμο της σχολής, η φύση της οποίας είναι αμιγώς καλλιτεχνική και πρακτική, με ενεργή παρουσία φοιτητών στα πολιτιστικά δρώμενα, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τόσο την ατομική μελέτη όσο και ομαδικά μαθήματα και πρόβες συνόλων στο χώρο του πανεπιστημίου. Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι να μη διδάσκονται ορισμένα μαθήματα αλλά και τελειόφοιτοι φοιτητές να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν ποιοτικά ή και καθόλου τα πτυχιακά τους ρεσιτάλ/πρότζεκτ και να αναγκάζονται να παρατείνουν τις σπουδές τους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org