Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FOOTBALL LEAGUE
«Πράσινο φως» για επιστροφή στις προπονήσεις

Αποτέλεσμα και των κινητοποιήσεων των παικτών η απόφαση της ΓΓΑ

Το πρώτο βήμα για την επιστροφή της ποδοσφαιριστών και των ομάδων της Football League στην αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα έγινε το περασμένο Σάββατο 13/2, με τη ΓΓΑ να ανακοινώνει ότι επιτρέπονται οι προπονήσεις για την τρίτη τη τάξει κατηγορία από 15/2. Σύμφωνα με τη ΓΓΑ θα πρέπει να τηρείται αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο περιλαμβάνει εβδομαδιαίο έλεγχο των αθλητών με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Αποτέλεσμα και των κινητοποιήσεων που υπήρξαν

Η απόφαση της ΓΓΑ ήρθε μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες και την κινητοποίηση των ποδοσφαιριστών μέσω του ΠΣΑΠ, καθώς και των προπονητών, κατά των παρατεταμένων μέτρων αναστολής που ίσχυαν για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι περιορισμοί αυτοί, όπως έχει τονιστεί επανειλημμένως, έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων του χώρου (αθλητών, προπονητών, στελεχών σωματείων) και των οικογενειών τους. Αλλωστε η Football League, παρότι τύποις ερασιτεχνική, σε βασικά ζητήματα λειτουργεί ως επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Για το θέμα της αναστολής στη Football League, γενικά στις μικρές κατηγορίες όλων των αθλημάτων, το ΚΚΕ πρόσφατα κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΠΣΑΠ: Δικαίωση του αγώνα που δόθηκε

Για δικαίωση του αγώνα των ποδοσφαιριστών κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, χαιρετίζοντας την απόφαση για επιστροφή των παικτών της Football League στις προπονήσεις και σημειώνοντας ότι ο αγώνας δεν σταματάει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αθλητών και στο υπόλοιπο φάσμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ