Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Πιέζουν για έναρξη των πρωταθλημάτων ΕΣΑΠ και Ομοσπονδία

Eurokinissi

Την έναρξη των πρωταθλημάτων της Volleyleague ανδρών και γυναικών επιζητούν η ΕΣΑΠ και η Ομοσπονδία Βόλεϊ.

ΕΣΑΠ: Επιτακτική ανάγκη για έναρξη στις 10/1

Για τη Volleyleague ανδρών η ΕΣΑΠ ζητάει με νέα επιστολή της προς τους αρμοδίους των υπουργείων Υγείας και Αθλητισμού έναρξη για τις 10/1. Η Λίγκα της πρώτης κατηγορίας τονίζει την άμεση ανάγκη έναρξης του πρωταθλήματος στη συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω και της πίεσης που δημιουργεί η προθεσμία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τη λήξη των εγχώριων πρωταθλημάτων (15/4) εξαιτίας και των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα η ΕΣΑΠ αναφέρεται και στο πλεονέκτημα που διαθέτει το άθλημα να μη χρειάζεται σωματική επαφή, κάτι που όπως τονίζει αποτελεί σημαντικό στοιχείο προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κορονοϊού.

«Θεωρούμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία αιτία να μην αρχίσουμε άμεσα τους αγώνες μετά από προπονήσεις 3,5 εβδομάδων περίπου και χωρίς ούτε ένα κρούσμα μέχρι στιγμής. Το πρωτάθλημά μας υποχρεωτικά θα πρέπει να λήξει το αργότερο έως 15/4/21 λόγω απόφασης της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIVB), οπότε πρέπει να αρχίσουμε στις 10/1/21 και παίζοντας δύο φορές την εβδομάδα οριακά να το ολοκληρώσουμε. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλα χρονικά περιθώρια», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ.

ΕΟΠΕ: Να αρχίσει η δράση και στις γυναίκες

Από την πλευρά της η ΕΟΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης των 14 ομάδων της Volleyleague γυναικών, τονίζοντας πως όλοι θέλουν την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η Ομοσπονδία στέκεται στο γεγονός πως όλες οι ομάδες θα γυρίσουν στα γήπεδα στην αρχή της νέας χρονιάς με την έναρξη των προπονήσεων, ενώ διατηρεί την ελπίδα πως το αργότερο τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών θα επιστρέψει στη δράση.

Σημειώνεται πως με βάση τις νεότερες ανακοινώσεις της επιτροπής ειδικών της ΓΓΑ επιτρέπεται από την 1η Γενάρη η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις των ομάδων που μετέχουν στην πρώτη κατηγορία μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών - γυναικών και χάντμπολ ανδρών - γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ